EXCELSIOR

Excelsior verliest cruciale wedstrijd na dramatische tweede helft bij FC Volendam (3-1)

Benaissa Benamar viert de gelijkmaker voor FC Volendam tegen Excelsior
Benaissa Benamar viert de gelijkmaker voor FC Volendam tegen Excelsior © Orange Pictures - Jan Mulder
Excelsior heeft zondag in de eredivisie een belangrijk uitduel verloren. FC Volendam was in eigen huis met 3-1 te sterk.
Excelsior beleeft een goede start van het seizoen. Met dertien punten uit negen wedstrijden staan de Kralingers op een zevende plaats. Kijkend naar de ranglijst ziet het er niet zo uit, maar FC Volendam - Excelsior is een degradatiekraker.
Marinus Dijkhuizen: 'Ik kan over de tweede helft werkelijk niets positiefs bedenken'
FC Volendam nam in het begin van de wedstrijd het heft in handen. Garang Kuol kreeg na zes minuten de eerste mogelijkheid. Hij was sneller dan Siebe Horemans, maar het schot van de Australiër was recht in de handen van Stijn van Gassel. Excelsior reageerde met een enorme kans. Na een goede voorzet van Julian Baas schoot Lazaros Lamprou van dichtbij de bal over het doel van FC Volendam.
Lazaros Lamprou kreeg de eerste grote kans voor Excelsior
Lazaros Lamprou kreeg de eerste grote kans voor Excelsior © Jan Mulder/Orange Pictures
Hierna namen de Kralingers het initiatief. Na een kwartier schoot Nikolas Agrafiotis uit een lastige hoek op het doel en een minuut later zag Arthur Zagré zijn mogelijkheid geblokt worden. Toch moesten de bezoekers wel blijven opletten. Kuol en Robert Mühren waren namens de oranjehemden gevaarlijk met een grote kansen, maar Van Gassel bleef alert.
Couhaib Driouech over nederlaag Excelsior bij FC Volendam
In een fase dat FC Volendam iets sterker was kwam Excelsior op voorsprong. In de 33e minuut werd Couhaib Driouech na een steekpass van Redouan El Yaakoubi oog in oog gezet met de doelman. Hij schoof de bal heel koeltjes langs Mio Backhaus in het doel. In eerste instantie werd de goal afgekeurd wegens buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR bleef het doelpunt toch staan (0-1). Tot aan de rust kreeg de ploeg van Marinus Dijkhuizen nog een aantal mogelijkheden, maar grote kansen bleven uit.
Zo klonk de 0-1 van Couhaib Driouech bij FC Volendam-Excelsior op Radio Rijnmond

Voorsprong weggegeven

FC Volendam begon in tegenstelling tot Excelsior gretig aan de tweede helft. Van Gassel moest gelijk redding brengen op de inzet van Calvin Twigt. Uit de hoekschop die volgde kopte Josh Flint maar nipt naast. Uiteindelijk werd de druk Excelsior teveel. Op aangeven van Flint kopte Banaissa Benamar raak (1-1). Dat de Rotterdammers niet scherp begonnen aan het tweede deel van de wedstrijd werd nog duidelijker toen vier minuten na de gelijkmaker Robert Mühren op gelukkige wijze de Volendammers op voorsprong zette (2-1). De kopbal van de spits werd niet goed verwerkt door Van Gassel. Na de redding kwam de bal tegen Mühren aan en verdween die in het doel.
Excelsior kreeg geen grip op de ploeg uit het vissersdorp. FC Volendam voetbalde kans op kans bij elkaar. Zo raakte Bilal Ould-Chikh met een schitterend schot de lat en Milan de Haan de paal. Tot overmaat van ramp ging de altijd betrouwbare Van Gassel ook nog in de fout. De Excelsior-doelman dacht De Haan uit te kunnen kappen, maar dat ging helemaal mis. De middenvelder pakte het cadeautje uit en tikte heel rustig de bal in het net (3-1).
Excelsior-aanvoerder Stijn van Gassel over fout: 'Klote, dat is nog zacht uitgedrukt'
Na de zeperd van Van Gassel konden beide ploegen niet meer imponeren. Ondanks de nederlaag blijft Excelsior in het linkerrijtje van de eredivisie. De Kralingers hebben dertien punten uit tien wedstrijden en staan zevende.

FC Volendam - Excelsior 3-1 (0-1)

33' 0-1 Couhaib Driouech
53' 1-1 Benaissa Benamar
57' 2-1 Robert Mühren
71' 3-1 Milan de Haan
Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, Widell (83' Omorowa), Nieuwpoort (72' Benita), Zagré; Baas, El Yaakoubi, Sandra (72' Fitz-Jim); Lamprou (72' Sanches Fernandes), Agrafiotis (67' Parrott), Driouech

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl