nieuws

Rotterdams college gaat tweewekelijks de wijk in

Het Rotterdamse college gaat onder leiding van wethouder Kathmann elke twee weken een wijk in om in gesprek te gaan met de Rotterdammer. Dat heeft burgemeester Aboutaleb gezegd in debatcentrum Arminius.
"Wij gaan dan als college mee met wethouder Kathmann (Wijken) om te horen wat de bewoners belangrijk vinden. Daar gaan we beleid ook op aanpassen", zegt Aboutaleb.
De burgemeester hield een pleidooi om als politiek dichter bij de burger te staan, te luisteren en initiatief bij hen te laten.
Zelf gaat Aboutaleb vier tot vijf keer per jaar spreekuur houden in de Tarwewijk in Rotterdam-Zuid, zo maakte hij al eerder bekend bij RTV Rijnmond. "Ik wil weten waarom die wijk achterblijft."

Jihad


De burgemeester ging in Arminius in gesprek met schrijver Mohamed El Bachiri, die zijn vrouw verloor bij een aanslag in Brussel en daarover het boek
Jihad van Liefde
schreef. "Nu hoort u het ook eens van een ander", zei Aboutaleb verwijzend naar het woord Jihad.
"Toen ik vorig jaar iets zei over jihadisme en salafisme werd ik bijna gelyncht. El Bachiri zegt eigenlijk hetzelfde als ik toen: Jihad is een te mooi woord om te laten kapen door terroristen."
Aboutaleb werd vorig jaar fel bekritiseerd toen hij zichzelf in een interview 'een beetje salafist' noemde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl