nieuws

Condoleanceregister voor slachtoffers gezinsmoord Papendrecht

De gemeente Papendrecht heeft maandagmiddag een condoleanceregister geopend voor de vrouw en twee kinderen die zaterdag slachtoffer werden van een gezinsmoord. Het register kan 's middags in het gemeentehuis aan de Markt getekend worden.
Zaterdagmorgen brak in een woning aan de Cremerstraat in Papendrecht brand uit. In het huis vond de brandweer de lichamen van een gezin met twee kinderen. Vermoedelijk heeft de vader (32) zijn twee kinderen (4 en 6 jaar oud) en zijn vrouw (32) vermoord en daarna zichzelf van het leven beroofd.
Geschokte buurtbewoners hebben zondag knuffels en bloemen neergelegd bij het huis. De verslagenheid in Papendrecht is groot.
Lees meer: Knuffels en bloemen voor slachtoffers familiedrama Papendrecht
De omgekomen vrouw werkte als beleidsmedewerker armoedebestrijding bij de gemeente Alblasserdam. Daar was maandagmorgen een personeelsbijeenkomst belegd om hun collega te herdenken. "Haar directe collega's waren enorm aangeslagen", vertelt een woordvoerder van de gemeente.
De vrouw werkte bij Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland. De organisatie laat weten diep geschokt te zijn en stil te staan bij het verlies. "Ze heeft enorm veel tijd in Vluchtelingenwerk gestopt, waardoor je ook echt kon zien dat ze om de mensen gaf", vertelt een ex-collega. "In het condoleanceregister heb ik geschreven dat ze een geweldige vrouw is. Ik hoop dat ze rust vindt, samen met haar lieve kinderen."

Veel emotie


De omgekomen kinderen zaten op basisschool IKC Beatrix in Papendrecht. In de klas is daar maandagmorgen over het gezinsdrama gesproken.
Ook burgemeester Moerkekerke van Papendrecht was op de school aanwezig. "Het doet veel met de kinderen", zegt hij. "Je ziet kinderen die langs foto's lopen, dan even heel verdrietig kijken en dan weer lachend gaan spelen en een paar minuten later weer heel verdrietig worden."
Ouders krijgen moeilijke vragen te verwerken. "Een van de ouders vertelde mij dat hun kind vroeg: 'Jullie gaan toch nooit scheiden? Want anders vermoorden jullie elkaar. Het komt dus erg bij de kinderen aan, maar ook ouders zijn erg aangeslagen. Er is veel emotie."
Buitenschoolse opvang Wasko, waar de vermoorde kinderen heen gingen, schrijft op haar website dat ze geen woorden hebben en diep geraakt zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl