112-NIEUWS

Explosie bij woning in Rotterdam-Lombardijen | Brandweer anderhalf uur bezig om paard uit sloot te hijsen

Een explosie bij een woning aan de Wim Wagenerhof in Rotterdam-Lombardijen op dinsdag 31 oktober
Een explosie bij een woning aan de Wim Wagenerhof in Rotterdam-Lombardijen op dinsdag 31 oktober © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van dinsdag 31 oktober.

Explosie bij woning aan de Wim Wagenerhof in Rotterdam Lombardijen

Dinsdagavond heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Wim Wagenerhof in Rotterdam. Dit laat de politie weten op X. Er raakte niemand gewond. De verdachte is op de vlucht geslagen. Het zou gaan om een lang persoon, in het zwart gekleed.

Brandweer anderhalf uur bezig om paard uit sloot te hijsen in Hekelingen

Rond 12:00 uur dinsdagmiddag kreeg de brandweer een melding dat er een paard te water was geraakt aan de Gaddijk in Hekelingen. Het paard was in de sloot gevallen en het lukte het dier niet om er zelf weer uit te klimmen. Er zijn uiteindelijk twee brandweerauto's ter plaatse gekomen, waarvan één met kraan. Die laatste is uiteindelijk gebruikt om het paard weer op het land te krijgen. Uiteindelijk heeft het anderhalf uur geduurd totdat het dier weer op het droge stond.
Omstanders zagen dat de brandweerauto daarna niet meteen weg kon, omdat het voertuig vast was komen te zitten in de blubber. De andere brandweerauto zou uiteindelijk geholpen hebben om de wagen weer los te krijgen.
Paard rolt van de kant het water in en komt er niet meer uit
Paard rolt van de kant het water in en komt er niet meer uit © Nieuws Op Beeld

Man rijdt onder invloed meerdere auto's aan

De politie heeft maandagavond laat een 52-jarige man aangehouden die onder invloed tegen meerdere geparkeerde auto's aanreed. Dat gebeurde in de buurt van de Terbregseweg in Rotterdam.
Volgens lokale media raakten zeker drie auto's beschadigd. Toch bleef de man doorrijden.
In Rotterdam-Ommoord hield de politie de man aan voor het doorrijden na een ongeluk en het rijden onder invloed.

Vlaardinger mishandelt NS-medewerker

Een man uit Vlaardingen heeft maandagavond een NS-medewerker mishandeld op station Den Haag Centraal. De 31-jarige man kreeg van de NS-medewerker een boete omdat hij met een elektrische step door het station reed. De man schold hem toen uit en mishandelde de medewerker.
De medewerker maakt het 'naar omstandigheden goed'. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis, maar wel nog onder behandeling.
Een woordvoerder van de NS laat weten dat er nazorg is voor een medewerker die zoiets meemaakt. "Het hangt van de persoon zelf af of ze daar gebruik van maken. We hebben van alles beschikbaar, van collega's bij wie hij terecht kan tot psychologische hulp. Maar net waar hij behoefte aan heeft."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl