Sparta blameert zich bij amateurs van Noordwijk in bekertoernooi

Sparta is dinsdag in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld. De Kasteelclub ging bij de amateurs van VV Noordwijk onderuit. Het team uit de derde divisie zegevierde met 3-2 tegen de Rotterdamse eerstedivisionist.

De start van de wedstrijd verliep al slecht voor de ploeg van trainer Henk Fraser, die een aantal basisspelers rust gaf. Na acht minuten zette Denzel James namelijk Noordwijk op een 1-0 voorsprong. Het duurde niet lang totdat de bordjes weer in evenwicht waren. Abdou Harroui knalde voor Sparta de 1-1 op het scorebord.

Diezelfde Harroui was net voor het half uur belangrijk voor de Rotterdamse voorsprong. Hij maakt de 1-2 uit een voorzet van Lars Veldwijk.

Ondergrens

In de tweede helft kwam Sparta belabberd voor de dag. Vlak na de rust scoorde Raies Roshanali de 2-2 voor Noordwijk. Tien minuten voor tijd maakten de amateurs tot overmaat van ramp de winnende treffer. Sabir Achefay was de gelukkige namens Noordwijk (3-2). 

Vervolgens moest Sparta alles op alles zetten om minimaal een verlenging uit het vuur te slepen. De Rotterdammers kregen nog een aantal mogelijkheden, onder andere via Dries Wuytens en keeper Roy Kortsmit die bij dode spelmomenten naar voren trokken. Zij scoorden echter niet meer.

Noordwijk - Sparta 3-2 (1-2)

8' 1-0 Denzel James
18' 1-1 Abdou Harroui
26' 1-2 Abdou Harroui
50' 2-2 Raies Roshanali
80' 3-2 Sabir Achefay

Opstelling Sparta: Kortsmit; Dabo, Wuytens, Auassar, Wijnaldum; Vriends (61' Martis), Breinburg, Harraoui; Verhaar (83' Dervisoglu), Veldwijk, Duplan (67' Rayhi)

 

Meer over dit onderwerp:
Sport Sparta
Deel dit artikel:

Reageren