Brand in verpakkingsbedrijf Molenaarsgraaf 'onder controle'

De brand in het verpakkingsbedrijf in Molenaarsgraaf is onder controle. "Om 11:35 uur werd het sein brand meester gegeven", meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De brandweer verwacht nog tot zeker 18:00 uur bezig te zijn met blussen. Een NL-Alert met de oproep om ramen en deuren in de omgeving gesloten te houden, is rond 16:00 uur ingetrokken.  Voor vragen is een publieksnummer beschikbaar: 088-6365200.

Verloren

De brand in het bedrijfspand van Montapacking aan de Polderweg-Oost in Molenaarsgraaf ontstond rond 05:00 uur door nog onbekende oorzaak.

"De brandweer is massaal uitgerukt en probeert de brand onder controle te krijgen'', zei burgemeester Dirk van der Borg rond 07:30 uur op Radio Rijnmond. ''Dat is buitengewoon lastig."

Toen was al duidelijk dat het pand als verloren moest worden beschouwd. "Ik heb net met de eigenaar gesproken en die ziet zijn levenswerk kapot gaan."

Rond 10:00 uur werd besloten de ruiten van het pand in te slaan om de rook uit het pand te krijgen. Ook werd een blushelikopter ingezet.

Roetdeeltjes

Boeren in een omtrek van een kilometer hebben van de brandweer het advies gekregen hun vee binnen te houden tot metingen duidelijkheid geven over de stoffen die vrijkomen bij de brand.

Bovendien zijn twee scholen uit voorzorg ontruimd. De windrichting draaide in de loop van de ochtend en daarmee veranderde ook het gebied dat in de rook ligt. Waterschap Rivierenland heeft maatregelen genomen om waterverontreiniging zo veel mogelijk te beperken.

Verpakkingen

Montapacking houdt zich bezig met het verpakken en verzenden van producten. Het bedrijf ontstond dertig jaar geleden met het verzenden van producten voor het toenmalige World Online. Naast het pand in Molenaarsgraaf telt Montapacking nog zes vestigingen in Nederland. Er werken in totaal vierhonderd mensen.

Het pand in Molenaarsgraaf is 10.000 vierkante meter groot, heeft twee lagen en ligt vol pakketjes met consumentengoederen. Bestellingen zijn woensdag al verwerkt. In het pand werken ook twintig verstandelijk gehandicapten: die zijn afgebeld.

Montapacking heeft in Meerkerk vervangende bedrijfsruimte gevonden om de activiteiten voort te zetten.Meer over dit onderwerp:
Nieuws Molenaarsgraaf brand
Deel dit artikel: