CHRISNATUURLIJK

Zaterdag 4 november in Chris Natuurlijk: Zelf doen!

Aan de slag op de Natuurwerkdag
Aan de slag op de Natuurwerkdag © Pixabay
Begin je weekend zaterdag 4 november om 08:00 uur met Chris Natuurlijk en de Natuurwerkdag, bewoners van Rotterdam-Feijenoord die zelf hun wijk vergroenen en het boek Nevels van de Schiedamse schrijfster Marceline de Waard.
Lekker een dagje werken in de natuur, dat kan op zaterdag 4 november op de landelijke Natuurwerkdag. Chris Natuurlijk kiest voor wilgen knotten in de Eendenkooi van Klein Profijt bij Rhoon. Een uitgelezen kans om de natuur op die plek te ontdekken, want normaalgesproken mag je daar alleen komen tijdens excursies of als je meehelpt op de Natuurwerkdag. Boswachters Mirjam Eikelenboom en Wouter Boer van het Zuid-Hollands Landschap, loodsen Chris Natuurlijk door het wilgenbos en de eendenkooi.
Boswachters Mirjam Eikelenboom en Wouter Boer bij de eendenkooi van Klein Profijt bij Rhoon.
Boswachters Mirjam Eikelenboom en Wouter Boer bij de eendenkooi van Klein Profijt bij Rhoon. © Rijnmond

Zelf doen

In Rotterdam ontstaan steeds meer initiatieven van bewoners om hun eigen versteende buurt groener en leefbaarder te maken. De Groene Golf op Zuid is zo’n beweging. Pim Hunveld en Christa Thoolen uit Feijenoord, laten zien hoe bewoners hun wijk samen groener maken, ook al is hulp van de gemeente daarbij onmisbaar.
Pim Hunveld en Christa Thoolen bij een geveltuin die bewoners voor de moskee in de wijk Feijenoord hebben aangelegd.
Pim Hunveld en Christa Thoolen bij een geveltuin die bewoners voor de moskee in de wijk Feijenoord hebben aangelegd. © Rijnmond

Groene wandelroutes

Om de wijk beter te leren kennen, om te ontdekken waar het nu al groen is en waar het nog wel wat groener kan, hebben een enkele Feijenoorders korte wandelroutes in de wijk uitgezet. Toekomstdroom van Christa en Pim persoonlijk is, dat groene wandelroutes die er al in de stad zijn, met elkaar verbonden worden. Als kers op de taart dromen ze van een groene wandelroute langs de Maas waarbij je zonder onderbreking vanaf de Erasmusbrug helemaal tot aan het Eiland van Brienenoord kunt wandelen.
Feijenoordkade. Dromen van een groene wandelroute langs de Nieuwe Maas
Feijenoordkade. Dromen van een groene wandelroute langs de Nieuwe Maas © Rijnmond

Nevels

“Wat als achter de nevels herinneringen tevoorschijn komen die een nieuw licht werpen op het verleden?” Mistflarden boven het Drentse platteland die het zicht ontnemen, staan in de nieuwe roman Nevels van Marceline de Waard symbool voor een geheim dat langzaam, als optrekkende mist, wordt onthuld. De Schiedamse schrijfster vertelt in Chris Natuurlijk meer over haar nieuwe boek.
Mistflarden staan in het boek Nevels symbool voor een geheim
Mistflarden staan in het boek Nevels symbool voor een geheim © Pixabay
Zaterdag 4 november van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl