nieuws

Motoragent beschiet Belgische auto

Archieffoto
Archieffoto
Op de A29 bij Oud-Beijerland heeft een motoragent een auto beschoten. De bestuurder van de wagen met Belgisch kenteken negeerde stoptekens.
Agenten waren rond 15:15 uur bezig met een verkeerscontrole in Numansdorp. Meerdere motoragenten reden op en rond de A29 en lieten auto’s volgen naar de controleplaats.
Een van de agenten gaf de bestuurder van een auto met een Belgisch kenteken een volgteken. De bestuurder leek daaraan gehoor te geven, maar toen de agent de afslag nam, bleef de auto toch op de A29 rijden. Daar ging hij er met hoge snelheid vandoor.
De agent gaf dit door aan zijn collega’s. Een andere motoragent die bij parkeerplaats de Oude Kreek stond zag de auto aan komen en zette de achtervolging in. Een vrachtwagenchauffeur wilde hierbij helpen en ging zo rijden, dat de gevluchte bestuurder moest afremmen. De motoragent kwam hierdoor voor het voertuig te rijden.
Hierna probeerde de auto op de motoragent in rijden. Omdat de motoragent niet op tijd weg kon komen, trok hij zijn pistool en schoot. Dat bracht de bestuurder nog niet tot stoppen. Hij week uit en ging ervandoor.
Bij knooppunt Vaanplein deed de verdachte weer een poging de motoragent aan te rijden. Daarna reed hij met hoge snelheden van de A15 naar de A16. Hij zette koers naar België. Uiteindelijk kon de auto bij Wuustwezel worden klemgereden. De 22-jarige chauffeur en zijn 24-jarige bijrijdster zijn daar aangehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl