FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Opvallend dat Gimenez niet werd aangepakt in de kleedkamer'

Santiago Gimenez faalde vanaf elf meter namens Feyenoord tegen RKC Waalwijk
Santiago Gimenez faalde vanaf elf meter namens Feyenoord tegen RKC Waalwijk © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Met moeite won Feyenoord zaterdagavond bij RKC Waalwijk (1-2). Na afloop blikten commentatoren Dennis van Eersel en Philip van Es met presentator Jesse van Someren terug op dit eredivisieduel en keken zij vooruit naar de Champions League.
"Het was een overwinning die veel te klein was voor Feyenoord. De wedstrijd bleef onnodig spannend, omdat RKC niet gevaarlijk werd met tien man", merkt Feyenoordwatcher Van Eersel op. "Maar de uitslag had veel hoger moeten zijn." Feyenoord speelde slordiger dan men van de landskampioen gewend is, vindt Van Eersel. Ook de buitenspelers van de Rotterdammers vielen volgens hem tegen. Bij Quinten Timber hield hij wel een positief gevoel over.
Van Es deelde een groot compliment uit aan de doelman van RKC Waalwijk, die normaal gesproken de nummer drie is: "Ik denk dat menig Feyenoorder straks wakker schrikt bij de naam van Mark Spenkelink."

'Waarom sprint Gimenez naar de bal?'

Uiteraard haalden de mannen de gemiste strafschop van Santiago Gimenez aan. De spits van Feyenoord kreeg na de rode kaart van Shawn Adewoye de ultieme gelegenheid om de Rotterdammers op voorsprong te zetten, maar de Mexicaan faalde vanaf elf meter. Zijn Panenka mislukte volledig.
Santiago Gimenez (links) miste namens Feyenoord een strafschop in het uitduel met RKC Waalwijk
Santiago Gimenez (links) miste namens Feyenoord een strafschop in het uitduel met RKC Waalwijk © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
"Ik snap dat, als een keeper irritant doet, je het mooi wilt doen", reageert Van Es begripvol. "Maar waarom sprint je zo hard naar een bal als je een Panenka gaat doen? Dan weet je dat je de bal verkeerd gaat raken. Gimenez zou moeten weten dat een Panenka dan over het doel heen gaat." Van Eersel kan zich ook enigszins voorstellen dat Gimenez vanwege het gedrag van Spenkelink de strafschop op deze manier trapte.
"Wel is het opvallend dat Gimenez in de kleedkamer niet werd aangepakt", verwijst Van Es naar de persconferentie die trainer Arne Slot na afloop gaf. Daar zei hij dat er tijdens de rust 'geen opstand uitbrak'. "Normaal zou je iemand een draai om de oren geven, maar deze ploeg is blijkbaar mentaal al zo ver dat ze zijn ego niet naar beneden trekken."
Feyenoord gaat na deze 2-1 uitzege bij RKC Waalwijk toewerken naar de Champions League. Dinsdagavond wacht het duel met Lazio in Rome. De Rotterdammers hoeven volgens Van Eersel geen zorgen te maken over het feit dat ook in Noord-Brabant veel kansen werden gemist. "Ik vind het geen repeterend verhaal", nuanceert hij. "Dit was gewoon een wedstrijd zoals altijd in Waalwijk. Op naar Rome!"
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl