nieuws

Honderden mensen lopen stille tocht voor omgebracht gezin Papendrecht

In Papendrecht hebben ongeveer vierhonderd mensen een stille tocht gelopen voor het gezin dat een week geleden in hun woning aan de Cremerstraat om het leven werd gebracht. Brandweerlieden vormden een erehaag langs de route.
Op het plein voor de Bethlehemkerk werden rond 15:30 uur losse bloemen gelegd in de vorm van een hart. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke hield een korte toespraak, gevolgd door een minuut stilte.
Daarna ging de stille tocht van start. Ongeveer vierhonderd mensen liepen via de Vondellaan en Staringlaan naar de Cremerstraat, waar kort halt werd gehouden voor de tent met knuffels en bloemen voor de woning van de slachtoffers. De tocht eindigde in de Busken Huetstraat.
Een week geleden kwamen vier leden van het gezin om het leven. Vermoedelijk heeft de vader eerst zijn twee jonge kinderen en de moeder om het leven gebracht en daarna zelfmoord gepleegd.
Buurtbewoners waren getuige van het drama en hebben nog geprobeerd om de slachtoffers te reanimeren. De stille tocht was een initiatief uit de buurt, ondersteund door de gemeente Papendrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl