112-NIEUWS

Brand in leegstaande portiekflat | Twee arrestaties fatale mishandeling Cor Kleijn

De brandweer is met een hoogwerker aanwezig om de brand te blussen
De brandweer is met een hoogwerker aanwezig om de brand te blussen © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van maandag 6 november.

Rotterdammer (22) aangehouden voor vernieling en vuurwapenbezit

Op de Gijsinglaan in Rotterdam-West is zondagavond een 22-jarige Rotterdammer in een woning aangehouden na een melding van vernieling. Toen agenten de man wilde aanhouden, ging hij in verzet. Twee agenten raakten bij de aanhouding gewond aan hun handen.
Tijdens de aanhouding viel er een vuurwapen uit de zak van de verdachte. Naast vernieling is de man ook aangehouden voor het verzetten tijdens zijn aanhouding en vuurwapenbezit.

Brand in leegstaande portiekflat

Aan de Genestetstraat in Maassluis is maandagmiddag brand uitgebroken op de tweede verdieping van een leegstaande portiekflat. De brand ontstond rond 15:50 uur. De leegstaande flat staat op de slooplijst van de gemeente en is verzegeld. Rond 16:15 uur was de brand uit.
Zondag werd in de flat nog een 51-jarige man met een mes aangehouden nadat getuigen hem naar binnen zagen gaan. Mogelijk was hij daar om koper te stelen. Volgens de politie is de man alleen mee naar het bureau genomen maar niet vastgezet.

Twee verdachten aangehouden voor fatale mishandeling Cor Kleijn

De politie heeft twee mensen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de steekpartij op 27 september, waarbij de 71-jarige Cor Kleijn overleed. De verdachten van de steekpartij op de Molièreweg in Rotterdam-Lombardijen zijn een 56-jarige man uit Rotterdam en een 35-jarige man uit Den Haag. Direct na de steekpartij werd al een 53-jarige man uit Rotterdam aangehouden, hij zit nog steeds vast.
| Foto:
| Foto:
Bij de steekpartij waren zeker tien mensen betrokken. Eerder maakte de politie bekend dat Cor de betrokkenen gefilmd heeft. Op basis van het onderzoek naar deze beelden en gesprekken met getuigen, zijn de twee verdachten gearresteerd. De politie overweegt om de beelden te publiceren.

Zes verdiepingen hotel met waterschade vrijgegeven

Zes verdiepingen van het hotel aan de Aert van Nessstraat in Rotterdam waar een waterleiding sprong, zijn weer beschikbaar voor gasten. Afgelopen zaterdag sprong de leiding op de negende verdieping. Het water kwam terecht in de liften, waaronder een brandweerlift.
Uit veiligheidsoverwegingen werd het hotel geëvacueerd. De 150 gasten die al hadden ingecheckt werden in andere hotels opgevangen.
Het hotel beschikt inmiddels weer over één werkende lift. De bovenste etages blijven nog leeg, totdat de tweede lift het weer doet. De oorzaak van de waterlekkage is nog niet bekend. Dat wordt uitgezocht door de verzekering, zo laat het hotel weten.

3 minderjarige uithalers aangehouden op Maasvlakte

De politie en douane hebben afgelopen weekend een grote groep uithalers aangehouden op de Maasvlakte, van wie drie minderjarigen. De kinderen waren 15 en 16 jaar oud.
Totaal zijn er zeventien uithalers gepakt. De recherche doet onderzoek. Eerder vertelde de politie tegen Rijnmond dat in de eerste zes maanden van dit jaar in de Rotterdamse haven al 217 uithalers zijn opgepakt.

Matras vat vlam in flatgebouw Dordrecht

In de hal van een flatgebouw aan de Witte de Withstraat in Dordrecht heeft zondagavond een brandend matras voor flink wat consternatie gezorgd. Meerdere bewoners werden door de brandweer via hun balkons naar buiten geholpen. Ook een cavia, een vogel en een aantal honden werden gered. Eén bewoner moest naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook.
De brandweer kon de brand snel blussen en bewoners konden daarna weer terug naar huis. De matras lag op een plek waar nog meer spullen van bewoners opgeslagen stonden. De brandweer waarschuwt dat het niet de bedoeling is om spullen op te slaan in gangen of portieken. Als er brand ontstaat, kan dat een vluchtweg versperren.
Matrasbrand zorgt voor consternatie in flatgebouw Dordrecht
Matrasbrand zorgt voor consternatie in flatgebouw Dordrecht © ZHZActueel

Vechtpartij op Rotterdam-Zuid na bootfeest

Twee mensen zijn zondagavond gewond geraakt bij een vechtpartij op aan de Puck van Heelstraat in Rotterdam-Zuid. Er zou een ruzie zijn ontstaan na een feest tussen twee groepen mensen. Een onderzoek loopt nog.
Volgens de politie gaat het om een ruzie na een bootfeest wat klaar was. Zo'n dertig man zou met elkaar op de vuist zijn geweest.
Een gewonde zou zijn gestoken in zijn rug. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later meldde zich ook nog een tweede slachtoffer, deze persoon heeft een verwonding in het gezicht opgelopen.
Hij is ook naar het ziekenhuis overgebracht. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie zegt dat de betrokkenen geen aangifte willen doen en ook niet met de politie willen praten.
Bij een steekpartij aan de Piet Smitkade raakten twee personen gewond.
Bij een steekpartij aan de Piet Smitkade raakten twee personen gewond. © MediaTV

Waterleiding gesprongen bij zorginstelling Antonius Binnenweg

De brandweer is maandagochtend druk bezig geweest bij woonzorgcentrum Antonius aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Niet vanwege een brand, maar op de tweede verdieping is een waterleiding gesprongen. Het water sijpelde langs de muren. Alle kamers zijn inmiddels zo goed als droog, zegt de Veiligheidsregio.
De brandweer heeft eerst wel opgeschaald, mede doordat er zo'n 160 mensen die mindervalide zijn wonen in het complex. Dit werd gedaan omdat er kans op stroomuitval zou zijn geweest.
De hulpdiensten zijn veel aanwezig bij het woonzorgcentrum.
De hulpdiensten zijn veel aanwezig bij het woonzorgcentrum. © Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl