nieuws

Rotterdamse Saté-man te zien in Het Italiaanse dorp: Ollolai

De Rotterdamse Saté-man Paul Toorop is volgende week maandag te zien in het programma Het Italiaanse dorp: Ollolai. Hij trok naar Sardinië voor het eerste foodtruck festival op het eiland.
Het festival trok 3 duizend bezoekers, terwijl het dorp maar 1500 inwoners heeft. De Sardijnen keken een beetje raar naar de saté kraam. "Dat kennen ze hier niet", zegt Toorop telefonisch vanaf het eiland. Maar volgens hem stond het publiek rijen dik bij de kraam en viel het vlees op de houten stokjes goed in de smaak.

Bouwval voor 1 euro

Omdat het dorp Ollolai zo leeg loopt, bedacht de burgemeester van een tv-concept: vijf stellen mochten voor 1 euro een bouwval kopen om op te knappen en een onderneming in te starten waar het dorp profijt aan heeft.
Dit idee groeide uit tot het RTL-programma Het Italiaanse dorp: Ollolai.Vijf Nederlandse koppels kochten een bouwval en nu heeft één van die koppels het foodtruck festival georganiseerd.

Saté op Sardinië

De Sate-man staat al jaren op allerlei festivals in Nederland en heeft een restaurant aan de Pretorialaan in Rotterdam-Zuid. Door een van de deelnemers van het RTL-programma werd hij gevraagd om naar het Italiaanse dorp te komen voor het foodtruck festival.
Lang blijven Toorop en zijn team niet op Sardinië. "De crew rijdt maandag naar huis en ik pak dinsdag het vliegtuig terug."
Maandag 8 oktober wordt het programma weer uitgezonden op RTL 4 en kunnen kijkers zien hoe het er aan toe ging op het eerste foodtruck festival in Ollolai.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl