nieuws

Veevoedermolen Oostvoorne BankGiro-loterijbenefiet

De kleinste en bijna 2 eeuwen oude Oostvoornse veevoeder/korenmolen en de uit begin 1900 stammende maalderij dingen mee naar de Nationale Bankgiroloterijprijs van een slordige ton.
De 'Storm'-stichting Ter Ondersteuning Restauratie Molen zet daarom alles op alles om volgende week vrijdag in Ede waar de winnaar officieel bekend wordt gemaakt, het felbegeerde opknapbedrag van 95.000 euro in de wacht te slepen.
De stormenderhand-stichting heeft met name de naastgelegen Maalderij, waar in 1902 de toenmalige molenaarstelg Kruintje van Toledo de eerste steen van legde, op de herverbouwkorrel.
Om extra stemmen te trekken voor die broodnodige wederopknap van onder andere het deplorabele, petroleum-aangedreven, maalgestoelte plus het installeren van een toiletgroep en andere noodzakelijke bezoekerscentrum-faciliteiten kan er komend benefiet-weekend dag en nacht volop pleziervertiert.

Om de Bankgiro-loterijmolenprijsjury te overtuigen voor het Oostvoornse StormStichting-project te kiezen is tevens de nadruk gelegd op de nauwe samenwerking met de pittoresk gelegen historische dijkhuisjes en de gerestaureerde Bieber-radarbunker die op gezette tijden met de boerenmolenaarskar van Marc van Buren en Mart Molenaar kan op worden aangereden en betreden.
Voorafgaand aan dit hopelijk voldoende stemmen generende attentiewaarde-verhogings weekend laat volgzame volggert Jack F Kerklaan zich door de energieke Mart Molenaar gidsen en overtuigen van de absolute uniciteit én behoudsnutnoodzaak van dit karkteristieke Oostvoornse kleinoodmonument.......

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl