nieuws

Rotterdammer opgepakt na ramkraken

ROTTERDAM - De politie heeft maandagochtend een 36-jarige Rotterdammer aangehouden voor een ramkraak bij een pinautomaat aan de Vuurplaat. Vier andere objecten in Rotterdam waren ook doelwit van een ramkraak.
Onderzocht wordt of hij ook daarbij betrokken was. De Rotterdammer kon worden aangehouden omdat de politie in verband met een andere melding in de buurt was. Agenten zagen na de ramkraak twee mannen wegrennen. Eén van hen werd opgepakt in de buurt van het treinstation Rotterdam Zuid. De andere verdachte wist te ontkomen.
De ramkraak bij de pinautomaat aan de Vuurplaat was de laatste in een reeks van vijf. De andere doelwitten waren een bankfiliaal aan de Spinozaweg, een sportcentrum aan de Ridderkerkstraat, een elektronicazaak aan de Beijerlandselaan en een winkel aan de Groene Hilledijk.
Na de ramplaat aan de Vuurplaat trof de politie een auto aan die waarschijnlijk ook is gebruikt aan de Groene Hilledijk. Een kentekenplaat die daar achterbleef, hoort bij de gevonden wagen. Ook aan de Beijerlandselaan bleef een auto achter. Dat voertuig bleek gestolen.