FEYENOORD

De Krantjes: 'Lazio-Feyenoord is de wedstrijd van 2,8 miljoen'

Ciro Immobile staat op de voorpagina van de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport voorafgaand aan Lazio-Feyenoord
Ciro Immobile staat op de voorpagina van de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport voorafgaand aan Lazio-Feyenoord © Rijnmond
Feyenoord wacht dinsdagavond een kraker in de Champions League tegen Lazio. Dennis van Eersel, Dennis Kranenburg en Frank Stout volgen de Rotterdammers in Rome en blikken vooruit op dit duel.
De mannen nemen de Italiaanse kranten door. Kranenburg merkt dat de media zich aan het indekken zijn. Zij berichten onder andere over het veld. Het regent dinsdagochtend namelijk pijpenstelen in Rome. "Het snelle en natte veld kan voor Feyenoord een voordeel zijn", merkt hij op.
Rijnmond neemt de Italiaanse kranten door voor Lazio-Feyenoord
Van Eersel leest in de Italiaanse kranten dat deze wedstrijd voor Lazio cruciaal is. Trainer Maurizio Sarri wil graag bij de Romeinen blijven en zelfs zijn carrière afsluiten, maar hij ligt ook onder een vergrootglas. Het gaat namelijk niet lekker met Lazio in de Serie A. 'Zes dagen van vuur', zo kopt een sportkrant. "Die hebben ook te maken met komend weekend. Dan wordt de derby tegen AS Roma gespeeld. Het is een cruciale fase voor Lazio, maar ook voor Sarri", zegt Kranenburg.
Volgens de mannen liggen er kansen voor Feyenoord tegen Lazio. "De Italianen noemen het niet voor niets de wedstrijd van 2,8 miljoen", haalt Van Eersel aan.
Stout noemt Lazio-Feyenoord 'één van de grootste wedstrijden van de afgelopen jaren'. Van Eersel vult aan dat de Rotterdammers slechts één keer eerder zich plaatsten voor de volgende ronde van de Champions League: "Verder heeft Feyenoord nooit zo'n succesvolle campagne gehad. Het zou nu weer kunnen."

De opstellingen

In de opstelling verwacht Van Eersel dat Luka Ivanusec bij Feyenoord in plaats van Igor Paixão gaat starten. "Je hoort de geluiden dat Paixão wel eens geslachtofferd zou kunnen worden", weet Kranenburg. Verder denken de mannen dat het middenveld uit Quinten Timber, Mats Wieffer en Ramiz Zerrouki zal bestaan.
Naar verwachting treedt Lazio met de sterkst mogelijke opstelling aan. "De grote sterren zullen altijd wel worden opgesteld. Ze nemen de wedstrijd tegen Feyenoord zeker serieus", zegt Van Eersel, waarna Kranenburg de Italiaanse sportkrant aanhaalt: "De Champions League is leuk, maar de focus lijkt bij Lazio op de competitie te liggen."
Ciro Immobile tijdens Feyenoord-Lazio
Ciro Immobile tijdens Feyenoord-Lazio © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Ciro Immobile is de grote ster bij Lazio, maar de Italiaanse spits scoort de laatste weken moeizaam. Dat horen en lezen de Rijnmond-verslaggevers ook. Trainer Arne Slot onderschat de klasbak in elk geval niet. Op de persconferentie stipte hij de vaardigheden van Immobile aan. "En een spits van zulke kwaliteit hoeft niet de grootse vorm te hebben", benadrukt Van Eersel.
Deze Feyenoord-supporters zijn wél in Rome voor Lazio-uit

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl