nieuws

Honderden Britse millitaire voertuigen rijden door regio Rotterdam

De Britten doen mee aan een grote NAVO-oefening.
De Britten doen mee aan een grote NAVO-oefening.
Vijfhonderd legervoertuigen en duizend Britse militairen komen volgende week aan in Hoek van Holland. Ze rijden via Rotterdam en Utrecht naar Noorwegen voor een grote oefening.
De enorme operatie begint komende maandag en duurt vier dagen. Vanuit Hoek van Holland worden de Britse konvooien door motorrijders van de Koninklijke Marechaussee begeleid.
Het gros van de Britse troepen maakt deel uit van de 4e Infanterie Brigade de ‘Black Rats’. Deze flexibele lichte brigade is volledig uitgerust met wielvoertuigen en zij beschikken onder meer over Foxhound, Husky en Landrover voertuigen en MAN-trucks.

NAVO-oefening


De militairen doen in Noorwegen mee met de grootste NAVO-oefening sinds de Koude Oorlog. Met de verplaatsing van ruim 2.500 kilometer naar centraal Noorwegen, oefent de Britse brigade een snelle wegverplaatsing over grote afstand.
Op initiatief van Nederland wil de NAVO samen met de EU de militaire mobiliteit verbeteren. Militairen moeten sneller op allerlei plekken in Europa kunnen komen. Nederland doet met ruim 2.200 militairen mee aan de oefening.
De NAVO-oefening duurt tot in november. Er doen ruim 40 duizend militairen uit dertig landen aan mee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl