FEYENOORD

Zo kregen Feyenoord-supporters toch kaarten voor de wedstrijd tegen Lazio in de Champions League

Feyenoord-supporters in de Ierse pub in Rome
Feyenoord-supporters in de Ierse pub in Rome © Rijnmond
Supporters van Feyenoord mogen dinsdagavond eigenlijk niet in Stadio Olimpico zijn voor het duel met Lazio, maar ook voor deze wedstrijd in de Champions League zijn toch weer aanhangers vanuit Nederland afgereisd om hun favoriete club te volgen. Zij vertellen aan Rijnmond hoe ze aan die kaarten zijn gekomen.
Peter zit samen met twee andere vrienden in de Ierse pub. Het café zit niet stampvol. De Feyenoorders hebben een plekje kunnen vinden waar zij hun drankjes achterover slaan. "Ze noemen me Peter Baco", knipoogt de Feyenoord-supporter. "De meeste mensen weten wel waarom."
Deze Feyenoord-supporters zijn wél in Rome voor Lazio-uit
Ken is één van de vrienden van Peter en komt uit België. Hij trekt zich er niets van aan dat Het Legioen niet welkom is in Rome. "Er zijn veel dingen die niet mogen. Als ik met alles rekening moet houden wat wel of niet mag in het leven, dan is de fun er vanaf", legt Ken uit. De Belg zit aan de lange zijde op de eretribune. Hij kon vanwege zijn nationaliteit eenvoudig kaarten kopen. "Appeltje eitje, gewoon via de officiële ticketshop van Lazio."

Via de hospitality-afdeling

Midden in het centrum van Rome zit een groep Feyenoord-supporters op een dakterras. Uit Cadzand, Deventer, Schiedam en Zevenbergen. "Normaal gesproken gaan we met de businessclub mee. Maar dit jaar is er veel vraag voor de Champions League. Daarom heeft Feyenoord besloten dat je maar voor één wedstrijd kaarten mag kiezen. We moesten daarom zelf op zoek." Via de hospitality-afdeling van Lazio konden de supporters toch aan kaarten komen.
Via de hospitality-afdeling van Lazio kregen deze Feyenoord-supporters kaarten
"Onze vraag werd vrij snel beantwoord en goedgekeurd, wel met een aantal voorwaarden", vertelt een man. Zo moest het paspoort in orde zijn. "Op deze manier is het keurig geregeld." Voordat zij naar de wedstrijd gaan, trekken ze nog andere kleren gaan. Zonder uitdrukkingen van Feyenoord erop. "We willen natuurlijk niks uitlokken."
De supporters van Feyenoord zijn optimistisch voor het komende duel met Lazio. Ze verwachten minimaal een gelijkspel, of zelfs een overwinning. De Belgische Ken heeft Lazio zien spelen en is niet onder de indruk van de Italiaanse ploeg: "Er is geen reden om bang te zijn van Lazio. Het stelt nu niet veel voor. We moeten zeker drie punten kunnen pakken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl