FEYENOORD

Frustrerende avond voor Feyenoord in Rome, Lazio wint met 1-0

Drukte voor het doel van Feyenoord-doelman Justin Bijlow
Drukte voor het doel van Feyenoord-doelman Justin Bijlow © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
Feyenoord heeft in de Champions League een onnodige nederlaag geleden bij Lazio. De thuisclub was met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Arne Slot. Ciro Immobile maakte de enige treffer, zijn 200ste in het shirt van de Romeinen. Door de nederlaag zakt Feyenoord naar de derde plaats in groep E.
De bezoekers hadden het lastig in de openingsfase in Stadio Olimpico. Bart Nieuwkoop moest al na een minuut aan de noodrem trekken en kreeg een gele kaart. De rechtsback speelde niet veel later onbedoeld een hoofdrol bij de eerste kans voor de Italianen. Nieuwkoop probeerde de bal weg te werken, maar gaf Felipe Anderson een kans om te schieten. Gehinderd door Quilindschy Hartman lukte het de Lazio-speler niet om keeper Justin Bijlow op de proef te stellen.
Feyenoord-linksback Quilindschy Hartman: 'Spelers van Lazio kwamen binnen en stampten op de muur'
Lazio was sterker dan Feyenoord in het eerste kwartier, zonder echt serieus gevaarlijk te worden. Voor Nieuwkoop zat het duel er al na 18 minuten op. Hij kwam hard in botsing met Elseid Hysaj en moest met een hoofdwond van het veld af met een brancard.
Bart Nieuwkoop ligt geblesseerd op het veld en moet gewisseld worden
Bart Nieuwkoop ligt geblesseerd op het veld en moet gewisseld worden © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
Lutsharel Geertruida ging op de positie van Nieuwkoop spelen en Gernot Trauner kwam in de ploeg om centraal een duo te vormen met David Hancko. Vanaf dat moment ging het beter draaien bij Feyenoord. De Rotterdammers kregen een overwicht, al liet de eerste kans nog even op zich wachten.
Dávid Hancko na afloop van Lazio-Feyenoord (1-0): 'Eén schot op doel is meteen een goal'
Santiago Gimenez was na een half uur spelen heel dichtbij na een prima pass van Quinten Timber, maar doelman Ivan Provedel redde met zijn vingertoppen. Uit de toegekende corner kopte Mats Wieffer vrijstaand hoog over. Feyenoord kreeg steeds meer grip op Lazio, maar Paixao schoot na een uitstekende aanval in de korte hoek naast.
Calvin Stengs na Lazio-Feyenoord (1-0): 'Dit is super frustrerend'
Kort voor rust kregen de bezoekers toch een flinke domper te verwerken. Balverlies van Timber leidde de 1-0 van Lazio in. Immobile werd weggestuurd, hij passeerde Bijlow, en faalde niet met het eerste schot op doel van de Italianen.
In de tweede helft maakte Feyenoord jacht op de gelijkmaker. Paixao kreeg de eerste mogelijkheid, maar hij pegelde de bal via een speler van Lazio hard over het doel van Provedel. Even later combineerde Feyenoord net iets te lang door. Wieffer probeerde Timber te bereiken in het strafschopgebied, maar had eigenlijk zelf een poging moeten wagen.
Na die fase ebde het offensief van Feyenoord kortstondig weg en na wat hoekschoppen achter elkaar voor Lazio - zonder gevaar - schampte Gimenez aan de andere kant een vrije trap van Paixao met zijn hoofd, maar wel naast. Wieffer probeerde het ook met het hoofd, maar net als in de eerste helft weinig overtuigend.
Arne Slot na Lazio-Feyenoord (1-0): 'De jongens hadden vandaag meer verdiend'

Veel wissels

Slot wisselde er in de slotfase flink op los in de hoop in ieder geval een punt over te houden aan het duel. Met Luka Ivanusec, Alireza Jahanbakhsh en later Ayase Ueda en Antoni Milambo in de ploeg ging Feyenoord steeds meer risico nemen. Maar grote kansen bleven uit voor de bezoekers. Ook in de zes minuten blessuretijd lukte het de regerend landskampioen niet om Lazio pijn te doen. Ueda kopte nog tegen Provedel.

Scoreverloop:

45+1' Ciro Immobile 1-0
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop (19. Trauner, 74. Ivanusec), Geertruida, Hancko, Hartman, Wieffer, Zerrouki (81. Ueda), Timber (81. Milambo); Stengs, Gimenez, Paixao (74. Jahanbakhsh).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl