FEYENOORD

Analyse: 'Feyenoord had wel wat stouter mogen spelen, het was heel veilig'

Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer baalt na de tegentreffer van Lazio
Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer baalt na de tegentreffer van Lazio © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Lazio schoot tegen Feyenoord maar één keer op doel, maar de treffer die Ciro Immobile maakte in blessuretijd van de eerste helft was wel genoeg voor de overwinning tegen Feyenoord (1-0). Een pijnlijke nederlaag voor de Rotterdammers, die van de eerste naar de derde plek zakken in de Champions League-groep. "Als je uit niet top bent, wordt het 'm gewoon niet", zegt analyticus Jeroen Hertzberger.
De ploeg van trainer Arne Slot beleefde niet voor het eerst een frustrerende avond in Rome. In de eerste helft kregen de bezoekers kansen, na rust veel minder. "Een paar geblokte schoten en nog een kopbal van Ayase Ueda, dat is eigenlijk niet genoeg. Zo eerlijk moet je zijn."
Hetzberger verbaasde zich ook over de invalbeurten van Luka Ivanusec en Alireza Jahanbakhsh. "Zij hebben het niet voor elkaar gekregen om ook maar met iets van dreiging te komen en een man voorbij te gaan. Elke aanname was defensief. Je moet een keer buitenom een man voorbij lopen om tot een fatsoenlijke voorzet te komen. Dat heb ik niet gezien. Heel spijtig. Dat nieuwe verse buitenspelers met goede benen en energie niet veel kunnen brengen."
Hertzberger vond Feyenoord sowieso te veilig spelen tegen Lazio. "Ze hadden wel wat stouter mogen spelen. Feyenoord heeft geen overwinning afgedwongen, het was heel veilig. Een gelijkspel was misschien qua balbezit terecht geweest, maar qua doelpogingen niet zo."
De groep van Feyenoord blijft ongekend spannend. Atletico Madrid voert de ranglijst nu aan - na een 6-0 zege tegen Celtic - en Lazio staat ook een punt voor de Rotterdammers. "Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat het gaat lukken. Van Atletico en Celtic win je niet zomaar even. Het is een interessante poule."

'Een slachtpartij'

Het vertrouwen in het bereiken van de knock-out fase van de Champions League blijft wel bij Hertzberger. "Het wordt heel interessant hoe Atletico zich presenteert in De Kuip. Zij moeten ook echt. Alles is nog mogelijk, maar Feyenoord - Atletico wordt een knaller, een slachtpartij."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl