FC RIJNMOND PODCAST

Sparta naar Voren! met Danny Koevermans: over hoogtepunten bij Sparta, ambities en de wondere amateurwereld

Voormalig Sparta-spits Danny Koevermans in een nieuwe Sparta naar Voren!
Voormalig Sparta-spits Danny Koevermans in een nieuwe Sparta naar Voren! © Rijnmond
In een nieuwe Sparta naar Voren! is misschien wel de beste Sparta-spits ooit te gast. Danny Koevermans neemt de hoogtepunten van zijn carrière door, vertelt over zijn ambities als scheidsrechter en blikt samen met Anton Slotboom, Ruud van Os en presentator Jesse van Someren terug op een mindere wedstrijd, maar een bijzondere dag voor de Spangenaren.
Koevermans is tegenwoordig trainer bij Merefeldia. De ploeg uit Nederweert speelt in de 3e klasse zondag. Koevermans vindt het amateurvoetbal fantastisch. Naast trainer is hij ook scheidsrechter op zaterdagmiddag. "Ik heb echt ambitie in het scheidsrechtersvak." In zijn carrière als speler had hij veel spierblessures. Om te kunnen fluiten op misschien wel het hoogste amateurniveau moeten zijn spieren weer sterker worden. Daarom is hij veel bezig met krachttraining.
Koevermans heeft heel meegemaakt tijdens zijn voetbalcarrière. Zo degradeerde en promoveerde de geboren Schiedammer met Sparta en verloor hij op de laatste speeldag de landstitel met AZ. Een jaar later mocht hij de schaal alsnog omhoog houden, maar dan als speler van PSV. Na zijn tijd in Eindhoven koos Koef voor een avontuur in het buitenland. Na twee jaar in Toronto keerde hij, mede door veel blessureleed, terug op de Nederlandse velden. FC Utrecht moest een mooi einde worden, maar door wederom veel blessures kwam dat er niet van. Na 29 minuten het shirt te hebben gedragen van de Utrechters gooide Koevermans de handdoek in de ring en was zijn voetballoopbaan voorbij.
"Mijn hoogtepunt bij Sparta was de promotie. Toen we degradeerden heb ik gezegd: 'ik wil hoe dan ook terugkomen met Sparta in de eredivisie' en dat is gelukt. In principe heeft elke ploeg, elk avontuur, iets fantastisch. Maar de kers op de taart was de tijd bij Toronto. In het buitenland wonen en ervaring op doen in een nieuwe competitie is geweldig", zegt Koevermans.

'Voetbal speelde een bijrol'

Uiteraard wordt er ook teruggeblikt op de wedstrijd van afgelopen zondag. "Er was genoeg voetballeed op het veld", zegt Van Os. Sparta verloor met 1-2 van promovendus Almere City FC. "Naast dat leed kwam ook nog eens de beste trainer van de eredivisie (Alex Pastoor, red) op bezoek", zegt Van Os. Koevermans was spitsentrainer toen Pastoor aan het roer stond bij Sparta. "Ik kan alleen maar positieve woorden gebruiken. Hij wil van alles wat weten en dat maakt hem in zijn geheel een goede trainer. Elke training is goed doordacht, er zit een plan achter. Zijn valkuil is alleen dat hij over alles wel iets vindt", legt Koevermans uit.
Slotboom heeft een ander gevoel dan normaal over gehouden aan de wedstrijd tegen Almere. "Voetbal speelde echt een bijrol. De blinde stadionspeaker Mats deed het geweldig. Ik heb niet vaak gezien dat het hele stadion zoiets gelijk oppakt." Verder vond Slotboom het eerbetoon in de dertigste minuut schitterend. Sparta-supporter Dennis de Graaf overleed vorige week na de wedstrijd tegen RKC door een auto-ongeluk. Na een half uur spelen werd hier door het stadion en de wisselspelers bij stil gestaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl