112-NIEUWS

Twee tips over beroving hoogzwangere vrouw in Capelle | Automobilist vliegt uit de bocht op afrit bij Schiedam

De auto kwam tegen een boom tot stilstand.
De auto kwam tegen een boom tot stilstand. © Flashphoto
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van woensdag 8 november en de avond daarvoor.

Brand in woongebouw Witte de Withstraat in Dordrecht

Bij een flatgebouw aan de Witte de Withstraat in Dordrecht is woensdagavond rond 21:30 uur brand uitgebroken. Dit laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brandweer heeft opgeschaald en is met meerdere eenheden ter plaatse. Het is nog niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt.
Er was afgelopen zondag en dinsdag ook brand in een flatgebouw in dezelfde straat. Het is niet duidelijk of het om hetzelfde gebouw gaat.

Man ogenschijnlijk ongedeerd na aanrijding met tram in Rotterdam

Een man heeft woensdagavond in Rotterdam een aanrijding met een tram zonder zichtbaar schrammetje doorstaan. Dit laat een woordvoerder van de politie weten. Hij was de Laan op Zuid overgestoken en zag een naderende tram over het hoofd.
De conducteur zei dat de klap zo hard was dat het leek alsof de tram op een auto was geklapt. Maar het bleek te gaan om een voetganger, die na de aanrijding opstond en doorliep. De man is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht ter controle. De politie onderzoekt nog hoe het kan dat de man de tram niet zag aankomen.

Automobilist succesvol gereanimeerd na ongeluk op A15 bij Barendrecht

Op de A15 is een persoon woensdagavond succesvol gereanimeerd na een ongeluk. De weg is afgesloten. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van het Vaanplein bij Barendrecht in de richting van Europoort.
De politie laat weten dat er al een file stond en dat een bestelbusje op een stilstaande auto achteraan in de file is geklapt.

Drukte op snelwegen door ongeluk en regen

Op de A16 bij Rotterdam is richting het noorden woensdagmiddag een ongeluk gebeurd. Hierdoor is de parallelbaan dicht en staat er een file tussen knooppunt Ridderkerk-Noord en Rotterdam-Centrum. Rijkswaterstaat laat weten dat de vertraging ruim een half uur is. Het gaat 'nog enige tijd' duren totdat de parallelbaan weer open is.
Het is woensdagmiddag druk op de snelwegen rond Rotterdam. Dit heeft ook te maken met het slecht weer, aldus Rijkswaterstaat op X.

Twee tips over beroving hoogzwangere vrouw in Capelle

Bij de politie zijn twee tips binnengekomen over de beroving van een hoogzwangere vrouw in de Bizetstraat in Capelle aan den IJssel. De tips kwamen binnen nadat het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht besteedde aan het geweld.
De zwangere vrouw (33) werd maandag rond 20:00 uur van achteren aangevallen en op haar hoofd geslagen. Ze viel naar voren, op haar gezicht en haar buik. De overvaller riep dat ze geld moest geven en nam haar telefoon mee. Door de beroving moet de vrouw geopereerd worden in haar gezicht. De ongeboren baby mankeert niets.

Onderzoeksraad: oorzaak vliegtuigcrash in Calandkanaal niet te achterhalen

Brokstukken van het gecrashte sportvliegtuigje in het Calandkanaal
Brokstukken van het gecrashte sportvliegtuigje in het Calandkanaal © Media TV
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft geen oorzaak kunnen vinden voor de crash van een vliegtuigje dat vorig jaar zomer neerstortte in het Calandkanaal. In het toestel zaten een vader en een zoon uit Noorwegen. Ze overleefden het ongeluk niet.
Het toestel was onderweg naar Frankrijk en vloog lange tijd langs de kust. Bij Hoek van Holland verdween het even voor 18:00 uur van de radar. Korte tijd daarna werden de eerste brokstukken gevonden in het water.
Radargegevens hebben aangetoond dat het toestel op de laatste momenten omhoog en omlaag ging. Mogelijk was er ook sprake van slecht zicht. Een technische oorzaak kan ook niet worden uitgesloten, zegt de raad, want sommige delen van het toestel zijn nooit teruggevonden.

Zwaargewonde uithaler opgepakt in haven van Vlissingen

De politie in Zeeland heeft een 42-jarige man uit Krimpen aan den IJssel opgepakt die in de haven van Vlissingen waarschijnlijk op zoek was naar drugs. Hij werd met drie andere uithalers gearresteerd.
Een agent zag mannen op het haventerrein en waarschuwde zijn collega's. Drie mannen van 22 en 25 jaar oud werden opgepakt. Kort daarna werd een gewonde man aangetroffen. Hij maakte mogelijk ook deel uit van de groep. De man is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Omroep Zeeland meldt dat er wordt vermoed dat de man van grote hoogte is gevallen.

Automobilist vliegt uit de bocht op afrit bij Schiedam

Op de A20 is een automobilist uit de bocht gevlogen. Dat gebeurde op de afrit Schiedam-Noord. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Voor de inzittende is een ambulance opgeroepen. Een bergingsbedrijf heeft de wagen weggetakeld. De afrit is een tijdlang afgesloten geweest.

Oplegger in brand op snelweg bij Dordrecht

Op de A16 richting Breda is dinsdagavond bij Dordrecht een oplegger in brand gevlogen. De chauffeur ontdekte de brand rond 21:15 uur. Het vuur breidde zich uit naar de vrachtwagen. De brandweer wist het vuur onder controle te krijgen. De snelweg richting Breda was korte tijd afgesloten.
| Foto:
| Foto:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl