nieuws

Rotterdam wil per 2020 vuurwerk grotendeels verbieden

Burgemeester Aboutaleb stelt voor om het afsteken van vuurwerk in Rotterdam te verbieden, maar wel zogenoemde vuurwerkzones aan te wijzen waar het afsteken mag. Dat zou moeten ingaan tijdens de jaarwisseling van 2019/2020.
Nu is het zo dat het in Rotterdam toegestaan is consumentenvuurwerk af te steken rond de jaarwisseling, behalve in vuurwerkvrije zones. Die bevinden zich meestal rond ziekenhuizen, verzorgingshuizen en kinderboerderijen.
Om de vuurwerkzones te kunnen aanpassen moet de APV worden aangepast. De gemeente wil in gebiedscommissies, wijkcomites en wijkraden vragen om met voorstellen te komen voor vuurwerkzones. Aboutaleb denkt aan 35 vuurwerkzones voor Rotterdam.
Eerder zei Aboutaleb bij RTV Rijnmond dat hij 'diep teleurgesteld' is over het afketsen van een landelijk vuurwerkverbod.
De burgemeester komt met dit voorstel na vragen van raadslid Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren die pleit voor een Rotterdams vuurwerkverbod. Dit blijkt niet mogelijk, schrijft Aboutaleb.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl