nieuws

Feyenoord niet langs NAC

makaay.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
makaay.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Feyenoord is er niet in geslaagd NAC Breda te verslaan. In de Kuip bleef het 0-0, tot grote teleurstelling van de 38.000 aanwezige toeschouwers. De Rotterdammers speelden opnieuw geen goede thuiswedstrijd.
In een laag tempo wist Feyenoord slechts een handjevol kansen te creëren. Omdat ook NAC nauwelijks gevaarlijk was er van een leuk duel zeker geen sprake. Feyenoord begon in dezelfde opstelling als afgelopen woensdag in de halve wedstrijd tegen Vitesse (2-1).
Jongelingen als Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Luigi Bruins lieten aan de bal bij vlagen leuke dingen zien. Het ontbrak in de eindfase echter aan overzicht en zuiverheid bij het talentvolle drietal. Met name Wijnaldum maakte te veel verkeerde keuzes. Vleugelspits Diego Biseswar deed bijna niets goed.
Het meeste gevaar moest opnieuw van aanvalsleider Roy Makaay komen. De 35-jarige centrumspits zorgde voor de nodige onrust in het Brabantse strafschopgebied, maar miste op de juiste momenten eveneens scherpte om tot scoren te komen.
NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar verrichtte in de 34e minuut zijn beste redding van de eerste helft op een keiharde vrije trap van Ron Vlaar. NAC kreeg voor de rust niet één uitgespeelde kans. De Brabantse ploeg viel eigenlijk alleen op door gele kaarten voor Elshot, Penders en Kwakman.

Knoeiwerk

Met Sekou Cissé voor Biseswar hoopte trainer Mario Been zijn weifelende ploeg van nieuwe impulsen te voorzien. Maar Feyenoord bleef voorin knoeiwerk afleveren. Cissé knalde na ruim een uur nog wel op de vuisten van Ten Rouwelaar. Ook Wijnaldum en opnieuw Cissé (in de extra tijd) testten de NAC-keeper nog. Maar het was allemaal te weinig om het legioen op eerste paasdag tevreden naar huis te sturen.
Feyenoord doet het in 2010 niet goed in de competitie-wedstrijden die het in eigen Kuip speelt. Tegen Heracles, AZ, Ajax, ADO Den Haag en nu dus NAC kwam de ploeg van trainer Mario Been niet tot winst. Alleen Vitesse werd op Rotterdam-zuid verslagen.
Feyenoord: Mulder; De Vrij, Vlaar, André Bahia, Van Bronckhorst; El Ahmadi, Bruins (63. Babovic), Fer; Wijnaldum, Makaay, Biseswar (46. Cissé).
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Elshot, Penders, Zwaanswijk, Schilder; De Graaf, Gilissen, Kwakman; Kolkka (80. Reuser), Cairo (90. Van der Leegte), Lurling.
foto: Roy Makaay