Woonwagenbewoners Spijkenisse weigeren te vertrekken

De woonwagenbewoners die een veldje bij een kamp in Spijkenisse bezet houden, zijn niet van plan te vertrekken. Ze vinden dat de grond van hen is omdat hun voorouders er ook al woonden.

"Vroeger heeft hier familie van ons gestaan. Door een uitsterfbeleid zijn de vakken dichtgegooid. Wij nemen nu die vakken weer terug", zegt Wesley Massing, een van de Sinti tegen RTV Rijnmond op het terrein aan de Clara Visserstraat in de Maaswijk.

"We hadden eerst een goed gesprek, maar nu hebben we net een telefoontje gehad dat de gemeente maandag met ons wil praten. Maar dan moeten we wel per direct vertrekken. Dat gaan we natuurlijk niet doen. Zometeen zijn we hier weg en dan staan hier als we terugkomen blokken beton."

"Zij willen ons in huizen stoppen, maar wij willen dat niet omdat het onze cultuur is. Mensen die in een normaal huis wonen kunnen we ook niet verplichten in een woonwagen te gaan wonen."

De gemeente Nissewaard laat weten dat een paar jaar geleden is besloten dat het kampje van zes naar drie standplaatsen werd teruggebracht. Er zou te weinig animo zijn voor de open plekken. Toen hebben de plekken de bestemming openbaar groen gekregen.

Als de groep zelf niet vertrekt, gaat Nissewaard over tot handhaven. Dat betekent dat de wagens desnoods worden verwijderd. Die actie moet nog wel worden voorbereid.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Woonwagenbewoners Spijkenisse Sinti
Deel dit artikel: