nieuws

Spreeuwen en de vogeltrek in Chris Natuurlijk van 6 oktober

spreeuw
spreeuw
De vogeltrek, Natuurgoed Ziedewij, Rotterdammers in het groen en boeken in Chris Natuurlijk van 6 oktober.

-De huiszwaluwen zijn vertrokken naar het warme Afrika, maar we krijgen er spreeuwen uit Scandinavië en Oost-Europa voor terug.
Begin oktober is de vogeltrek op zijn hoogtepunt. Zaterdag tellen duizenden vogelaars tegelijk de vogels die over Nederland vliegen.
-Die huiszwaluwen hebben het overigens verrassend goed gedaan in de nieuwe natuur van de Sophiapolder bij Hendrik-Ido-Ambacht.
Het aantal broedparen is verdrievoudigd. En dat is mooi nieuws in Het Jaar van de Huiszwaluw.
-Ontmoet Hannie het varken, dat nu nog heerlijk scharrelt op Natuurgoed Ziedewij in Barendrecht. In de polder komt een voedselbos en een voedseltuin waar op een ecologische manier voedsel wordt geteeld.
-Zaterdagavond op tv , zaterdagochtend in Chris Natuurlijk: Een nieuwe aflevering van Rotterdammers in het groen. Deel 3 gaat over Rotterdammers en hun tuinen.
Chris Natuurlijk gaat met presentator Kees Moeliker naar Trompenburg Tuinen in Kralingen en ontmoet daar directeur Gert Fortgens.
-In Lekker lezen met Chris Natuurlijk bespreekt boekenman Gert-Jan van Rietschoten de Kinderboekenweek, Bumper de (Rotterdamse) politiehond en de nieuwe roman van Michael Ondaatje

Luister zaterdag 6 oktober naar een nieuwe aflevering van Chris Natuurlijk. Vanaf 08:00 uur op Radio Rijnmond.


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl