EXPLOSIE

Honderd mensen op straat na explosie in Schiedam

Mensen veelal nog in slaapkleding met een extra jas, op straat na de explosie in Schiedam
Mensen veelal nog in slaapkleding met een extra jas, op straat na de explosie in Schiedam © MediaTV
In Schiedam is op de eerste verdieping van een flat een explosie geweest. De politie heeft het hele flatgebouw ontruimd. Ongeveer honderd mensen zijn uit hun woningen gehaald en moesten op straat wachten tot de situatie veilig was.
De explosie was aan het eind van de vroege ochtend, rond 05:00 uur. Na de klap heeft korte tijd brand gewoed bij de flatwoning aan de Louis Raemaekersstraat. Het gebouw staat op de kruising met Burgemeester Van Haarenlaan en de 's-Gravenlandseweg. Er is niemand gewond geraakt.
"Iedereen moest uit het pand", vertelt een bewoner van de negende verdieping. "Dat was wel even schrikken. Dit is absoluut niet normaal."
Door de explosie is een raam kapot en zijn er veel zwarte plekken te zien, zowel op de gevel van de woning als in de slaapkamer. Ook het plafond op de galerij is zwartgeblakerd.
Volgens omstanders is er veel schade aan de woning door de brand. "In de woning was een vrouw met haar kleine baby aanwezig. Die kunnen denk ik niet meer in hun huis, alles is zwart vanbinnen. Je wenst dit niemand toe."
De brand was snel onder controle, maar de brandlucht is volgens omstanders nog goed te ruiken. Naar hoe de brand heeft kunnen ontstaan doet de politie nog onderzoek. De politie laat aan omroep SCHIE weten uit te gaan van brandstichting. Er zou iets naar binnen zijn gegooid. Er is nog niemand aangehouden.
Mensen op straat na de explosie in Schiedam
Mensen op straat na de explosie in Schiedam © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl