nieuws

Aad de Mos vervangt Adelaar bij Sparta

201012feb_RTV_Sparta_mannetje.cropresize.tmp.JPG
201012feb_RTV_Sparta_mannetje.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Aad de Mos maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Sparta. De Hagenaar is de opvolger van Frans Adelaar, die zaterdag na de nederlaag van tegen sc Heerenveen (4-1) werd ontslagen.
De 63-jarige De Mos blijft in ieder geval tot het einde van het seizoen werkzaam bij sparta. Beide partijen hebben de intentie om ook het volgende seizoen met elkaar door te gaan. De Mos krijgt hulp van de assistent-trainers Jos van Eck en Martin Koopman. Zij volgen technisch manager Richard Grootscholten en assistent-trainer Adri van Tiggelen op, die zaterdag tegelijkertijd met het ontslag van Adelaar op non-actief werden gesteld.
De Mos stapte donderdag op als hoofdtrainer van de Griekse club Kavala. Hij besloot samen met Koopman zijn contract na twee maanden in te leveren na een meningsverschil met de voorzitter. De markante oefenmeester werkte eerder onder meer bij Ajax, KV Mechelen, Anderlecht, PSV, Vitesse, Sporting Gijon, Werder Bremen en Vitesse.
De Mos belegt vanaf maandag een trainingskamp met Sparta. Hij wil zijn ploeg in vier dagen optimaal voorbereiden op de competitiewedstrijd van zaterdag 10 april tegen Heracles.