FC RIJNMOND

Tim de Cler in FC Rijnmond: 'AZ is sterk in de omschakeling, Feyenoord moet niet in die val lopen'

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Tim de Cler, Dennis van Eersel en Mario Bilate
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Tim de Cler, Dennis van Eersel en Mario Bilate © Rijnmond
Feyenoord moet zondag winnen van AZ om enigszins in de buurt van koploper PSV te blijven. Tim de Cler, oud-speler van Feyenoord én AZ, verwacht ook een Rotterdamse zege. "Als ik AZ zie voetballen, zie ik geen top-3 ploeg", zegt de voormalig linksback in FC Rijnmond. "Opbouwend vind ik AZ redelijk onzeker, maar in de omschakeling zijn ze heel sterk. Dat is het gevaar voor Feyenoord. Ze moeten niet in de val lopen."
Mario Bilate, voormalig speler van Sparta, ziet wel veel overeenkomsten tussen Feyenoord en AZ. "Ze proberen allebei te voetballen en hebben een heel goede spits (Gimenez en Pavlidis, red.), maar ik denk dat Feyenoord wel een stuk verder is dan AZ."
Natuurlijk gaat het in de voetbaltalkshow ook over de pijnlijke nederlaag van Feyenoord afgelopen dinsdag tegen Lazio in de Champions League. Het werd 1-0, door een goal van Ciro Immobile. "Buiten de eerste 15 minuten had Feyenoord de controle, maar in de tweede helft werd het slordiger en gehaaster", zegt De Cler.

Rol van Gimenez

"Het gaat bij Feyenoord nu iets minder als ze in de laatste fase komen, daar zit verbetering in", vervolgt de 45-jarige De Cler. "Daar komen de verkeerde mensen aan de bal. Gimenez bijvoorbeeld. Dan wil hij een steekpass geven, maar dat moet Timber doen, of Stengs. Gimenez moet in of rond de zestien zijn. Iets verder op het veld moet hij de bal aan een andere speler geven, want hij is voetballend minder."
Toch vindt De Cler niet dat Gimenez in een mindere fase zit. "Hij is altijd aan het loeren en aan het trekken. Hij maakt belangrijke goals en creëert kansen." Bilate: "We zijn natuurlijk ook wel erg verwend met Gimenez hè."
In FC Rijnmond gaat het verder over Quilindschy Hartman, Sparta, Excelsior én Thijs Dallinga.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl