nieuws

Sparta te kijk gezet in Friesland

Falkenburg.cropresize.tmp.jpg
Falkenburg.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Sparta heeft zichzelf geblameerd in Friesland. Tegen SC Heerenveen speelde het elftal van trainer Frans Adelaar bijna een uur lang met een man meer, maar werd er toch een dikke nederlaag geleden. Het werd 4-1.
Sparta begon scherp in het Abe Lenstra. De Kasteelclub kreeg al snel een dot van een kans in de persoon van Erik Falkenburg. De jeugdinternational schoot voor open doel evenwel over.
Nadat de Friezen van interim-coach Jan Everse via Hernan Losada de voorsprong namen, kreeg Sparta een tweede opgelegde kans om te scoren. De doorgebroken Edouard Duplan werd door Michael Dingsdag neergelegd en verdiende zo een penalty voor de Rotterdammers. Nadat Dingsdag het veld verlaten had, verprutste Joshua John het buitenkansje. Oud-Feyenoorder Henk Timmer kon de zwakke inzet eenvoudig pareren.
In het vervolg van de wedstrijd bleef het tiental Heerenveenspelers eenvoudig overeind tegen het onmachtige Sparta. Doelpunten van Gerald Sibon, uit een door Dele Adeleye veroorzaakte strafschop en Roy Beerens zorgden voor een 3-0 ruststand. Na Sparta kreeg Sparta een aantal enorme kansen, maar alleen Erik Falkenburg wist een keer te scoren. Losada besliste het duel in de slotfase definitief, door een prachtige solo te bekronen met een doelpunt.
Na de 17e nederlaag van het seizoen blijft de situatie in de eredivisie onverminderd zorgelijk voor Sparta. De zwalkende Rotterdammers staan nog steeds vijftiende, met 25 punten uit 30 duels. ADO Den Haag en Willem II hebben respectievelijk een en twee punten minder dan Sparta, maar komen zondag nog in actie.