DEMONSTRATIE

Duizend mensen lopen mee in stille tocht voor Palestijnse slachtoffers

De demonstranten met 'bebloede rollen' bij aanvang van de Rouwmars voor de Palestijnse slachtoffers in Rotterdam
De demonstranten met 'bebloede rollen' bij aanvang van de Rouwmars voor de Palestijnse slachtoffers in Rotterdam © MediaTV - Marco van der Caaij
In Rotterdam is vrijdagavond de Rouwmars voor Palestijnse slachtoffers gehouden. De demonstranten verzamelden zich op het Schouwburgplein, waarna zij een mars liepen naar het stadhuis op de Coolsingel. Daar werden bloemen en knuffels gelegd voor de omgekomen slachtoffers, waaronder kinderen.
Volgens de organisatie van de Rouwmars deden zo'n 1000 tot 1500 demonstranten mee. "Wij hebben op 22 oktober ook een manifestatie gehouden op de Binnenrotte. Vanuit daar hebben we besloten om nu een rouwmars te houden voor zoveel overledenen", laat een woordvoerder van Charity from the Heart weten.
Op het Schouwburgplein namen enkele personen op het podium het woord, onder wie voormalig Pauluskerk-dominee Dick Couvee. Bij de mars droegen mensen bebloede rollen met de namen van de Palestijnse slachtoffers. "De lijken hebben we zelf gemaakt, puur met de intentie om aan te geven dat er zoveel kleine kinderen zijn overleden", legt de woordvoerder uit.
Ruim duizend deelnemers bij Rouwmars voor Palestijnse slachtoffers
Er werd opgeroepen om in het zwart of in het wit naar de demonstratie te komen. De organisatie stond geen lawaai en spreekkoren toe. Via Eendrachtsplein, Westblaak en Beursplein liep de rouwmars richting het stadhuis op de Coolsingel. In tegenstelling tot de demonstratie van donderdag op station Utrecht Centraal, verliep dit protest in alle rust.
De politie en de organisatie melden dat er geen incidenten rondom de Rouwmars voor Palestijnse slachtoffers waren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl