112-NIEUWS

Man aangehouden na winkeloverval in Schiedam | Appartementen onbewoonbaar door brand op Kleiweg

Hulpdiensten na de overval bij de Schiedamse supermarkt
Hulpdiensten na de overval bij de Schiedamse supermarkt © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van zaterdag 11 november.

Winkelovervaller (19) met mes doet greep in kassa, maar wordt later aangehouden in Schiedam

Een supermarkt in Schiedam is zaterdagmiddag overvallen door een 19-jarige Rotterdammer met een mes. De dader dwong het supermarktpersoneel om de kassa open te maken. Even later werd hij in de omgeving opgepakt.
De overval gebeurde rond 16:20 uur in een supermarkt aan de Mesdaglaan. De dader bedreigde het personeel met een mes en nam vervolgens een onbekend geldbedrag mee uit de kassa.
De overvaller ging er al snel vandoor, maar na een zoektocht van de politie kon in de omgeving een verdachte worden aangehouden.

Douane pakt vermoedelijke uithalers op bij Maasvlakte

De douane heeft vrijdagavond zeven vermoedelijke uithalers opgepakt op de Maasvlakte. Die verdachten werden opgepakt bij een terminal in de haven. Het gaat om mannen uit Rotterdam, Utrecht en België. Allen waren ze tussen de 22 en 27 jaar.
De zeven verdachten zijn overgedragen aan de politie. Voor twee van hen is het niet de eerste keer dat ze vervolgd worden voor drugssmokkel.

Rotterdammer (25) aangehouden voor explosie in Eindhoven

De politie heeft een 25-jarige Rotterdammer gearresteerd voor betrokkenheid bij een explosie in Eindhoven op 3 juli. Door de knal raakte de voordeur van een woning zwaar beschadigd.
Uit sporenonderzoek bleek dat er zwaar vuurwerk was gebruikt. Op camerabeelden was de vermoedelijke dader te zien. Na een onderzoek leidde dat tot de aanhouding van de verdachte. De Rotterdammer kon gisteren in zijn woonplaats worden aangehouden.

Man bekneld in te water geraakte auto

Op de N216 bij Giessenburg zijn zaterdagochtend een vrachtwagen en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Daardoor kwam de personenauto met z'n voorkant in de sloot terecht. De bestuurder zat bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
De auto belandde met z'n neus in het water.
De auto belandde met z'n neus in het water. © ZHZActueel

Vrachtwagen door vuur verwoest in Bleiswijk

Op de Snelliuslaan in Bleiswijk is zaterdagochtend een geparkeerde vrachtwagen in brand gevlogen. Bij de brand kwam veel rook vrij, die in een zwarte wolk over de N209 richting Moerkapelle trok. De brandweer heeft het vuur geblust. Niemand raakte gewond.
De vrachtwagen vatte flink vlam.
De vrachtwagen vatte flink vlam. © MediaTV

Brand op de Kleiweg in Rotterdam-Hillegersberg, appartementen onbewoonbaar

In twee appartementen boven een café op de Kleiweg in Rotterdam-Hillegersberg heeft zaterdagochtend brand gewoed. Kort na 10:00 uur had de brandweer het vuur geblust.
Volgens een woordvoerder zijn twee personen naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze rook hadden ingeademd. Vier anderen zijn ter plekke nagekeken.
Het vuur ontstond op de eerste verdieping van een pand boven café Kleiweg en sloeg daarna over naar twee etages daarboven. De brandweer heeft de panden ontruimd. De appartementen zijn door het vuur flink beschadigd en onbewoonbaar verklaard. Op Instagram deelt het café beelden van de waterschade.
De brand brak rond 09:15 uur uit. De oorzaak is nog onduidelijk. Café Kleiweg liep door het bluswerk forse waterschade op. Het café is voorlopig gesloten.
De brandweer gebruikte onder meer een ladderwagen om het vuur te bestrijden
De getroffen panden liepen behoorlijke schade op.
De getroffen panden liepen behoorlijke schade op. © MediaTV
De brand richtte een ravage aan.
De brand richtte een ravage aan. © @basfotografeert

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl