FEYENOORD

Feyenoord dankzij pegel Timber langs AZ en naar tweede plek van de eredivisie

Feyenoord viert de 1-0 van Quinten Timber tegen AZ
Feyenoord viert de 1-0 van Quinten Timber tegen AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Mede dankzij een ijzersterke Quinten Timber heeft Feyenoord met 1-0 gewonnen van een teleurstellend AZ. De Rotterdammers waren in een ijskoude Kuip heer en meester. De ploeg van Arne Slot gaf nauwelijks een kans weg en won dik verdiend dankzij een afstandsschot van Timber. Door de overwinning stijgt Feyenoord naar de tweede plek van de eredivisie.
Tot dit seizoen kreeg Quinten Timber regelmatig kritiek. Drie doelpunten in ruim vijftig wedstrijden is te weinig voor een middenvelder met zijn kwaliteiten. Maar tegen AZ was hij de gevaarlijkste aanvaller.
Arne Slot na Feyenoord-AZ (1-0): 'We hebben weer een klein stapje gemaakt'
Kort na het eerste fluitsignaal schoot Timber van afstand, maar AZ-doelman Matthew Ryan tikte het schot met een geweldige redding op de paal. Halverwege de eerste helft had Timber wel succes. Na een vlot lopende aanval kwam de bal terecht bij Alireza Jahanbahksh, die in de basis startte ten koste van de nog niet geheel fitte Luka Ivanusec. De Iraniër bewaarde het overzicht en speelde Timber aan. Ondanks een zwakke aanname haalde hij verwoestend uit: 1-0. Voor Timber was het al zijn derde goal van dit seizoen en voor het eerst in zijn carrière dat hij twee eredivisiewedstrijden achter elkaar het net vond.
Zo klonk de 1-0 van Quinten Timber bij Feyenoord-AZ op Radio Rijnmond
Met aanvoerder Gernot Trauner terug in de basis, de Oostenrijker startte ten koste van de dinsdag geblesseerd geraakte Bart Nieuwkoop, kwam Feyenoord in het verloop van de wedstrijd nauwelijks in de problemen. Een laconiek slippertje van Geertruida in de tweede helft luidde een kans in voor Pavlidis, maar Hancko voorkwam met een sliding de gelijkmaker.
Het gebeurde nadat Timber en Jahanbahksh de voorsprong konden verdubbelen, maar mede dankzij Ryan werd het duel nog niet beslist. Zo kon AZ lange tijd hopen op een gelijkspel, mede ook omdat Feyenoords topscorer Gimenez totaal niet in het stuk voorkwam. De Mexicaan kreeg geen poot aan de grond tegen het duo Martins Indi/Bazoer en werd dan ook vroegtijdig gewisseld voor Ueda.

Schotkracht middenveld

Niet de Japanner, maar Timber bleef de meest gevaarlijke Feyenoorder. Een geweldige rush eindigde met een schot dat uiteen spatte op de lat. Zo creëerde Feyenoord geen echt grote uitgespeelde kansen, maar was het mede door de schotkracht vanaf het middenveld veel dreigender dan het tandenloze AZ.
Quinten Timber na Feyenoord-AZ (1-0): 'We hadden het gevoel dat we móésten'
Door de 1-0 overwinning is Feyenoord AZ en FC Twente voorbij op de ranglijst en staat het nu tweede, met drie punten voorsprong op de ploeg uit Alkmaar. Het gat met koploper PSV, dat zondag voor de 12e maal op rij won, bedraagt nog altijd 7 punten. Na de interlandperiode gaat Feyenoord op bezoek bij Excelsior, speelt het op dinsdag tegen Atletico Madrid, waarna op 3 december de belangrijke thuiswedstrijd tegen PSV op het programma staat.

Feyenoord - AZ 1-0 (1-0)

24' 1-0 Quinten Timber
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Jahanbakhsh (80' Ivanusec), Gimenez (66' Ueda), Paixão (66' Zerrouki)
Kijk hieronder naar de NOS Sport-samenvatting van Feyenoord-AZ:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl