De Delft is zinkend schip

Museum De Delft houdt op met bestaan. Het bestuur ziet door aanhoudende financiƫle problemen geen perspectief meer om door te gaan, heeft het dinsdag laten weten

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de scheepswerf op de rand van een faillissement staat door tegenvallende bezoekersaantallen. De gemeente staakt daarom de vergoeding aan Stichting De Delft, dat de werf beheert.

Het museum is bekend van de replica van het achttiende-eeuwse linieschip Delft. Het geraamte van dat schip staat op de scheepswerf in de steigers. "Die bouw gaat niet meer door", zegt Breukels. 

Volgens interim-directeur Johan Breukels kost de scheepswerf gemiddeld 25.000 euro per maand aan huur, energie en personeel. Dat kan de stichting niet zonder meer betalen, vooral ook omdat er te weinig inkomsten van bezoekers tegenover staan en de vergoeding wordt ingetrokken.

Stichting De Delft wordt dit kalenderjaar beëindigd, tenzij er op korte termijn alsnog financiering komt. Breukels: "We gaan met medewerkers en vrijwilligers praten. Er zijn veel spullen in bruikleen gegeven aan het museum. Die zullen ongetwijfeld worden teruggehaald.'' 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: