FEYENOORD

FC Rijnmond over Feyenoord: 'Iedereen wordt een beetje beter als Trauner achterin staat'

FC Rijnmond met Bas van Noortwijk
FC Rijnmond met Bas van Noortwijk © Rijnmond
Feyenoord deed zondag belangrijke zaken in de eredivisie, door thuis te winnen van directe concurrent AZ. De mannen van FC Rijnmond zagen meerdere uitblinkers in de ploeg van Arne Slot, met de aanvoerder voorop. "Trauner was verdorie goed zeg."
Bas van Noortwijk, jaren teammanager bij Feyenoord, vond het duel tussen Feyenoord en AZ 'vrij vlak'. "Maar het was voor Feyenoord belangrijk om die wedstrijd over de streep te trekken. Anders wordt het erg lastig met PSV. Feyenoord had ook de hele wedstrijd de controle."
Feyenoord-watcher Dennis Kranenburg stipt aan dat Feyenoord helemaal niets heeft weggegeven. Analyticus Harry van der Laan vult aan: "Ik vond het een heel goede overwinning, ook gezien de omstandigheden. Het was nat en koud en je speelt tegen een verdedigende tegenstander. Feyenoord heeft op tijd een goal gemaakt. Dat hadden er meer mogen zijn. Maar als je de controle houdt, win je deze wedstrijd. Bijna op z'n Italiaans."

'Timber zit volgende keer bij Oranje'

De winnende goal kwam na een kwart-wedstrijd van de voet van Quinten Timber. "Die is aardig vooruit gegaan", vindt Van Noortwijk. "Vorig seizoen was hij vaak te frivool, een mannetje passeren enzo. Dat moet er nog meer uit, maar het is een bepalende speler die nadrukkelijk aanwezig is. Als hij zo doorgaat zal hij volgende keer wel bij Oranje zitten."
Feyenoord-middenvelder Quinten Timber (rechts) is de gevierde man na zijn doelpunt tegen AZ
Feyenoord-middenvelder Quinten Timber (rechts) is de gevierde man na zijn doelpunt tegen AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Volgens Van der Laan heeft het sterke spel van Timber vooral te maken met vertrouwen. "Vorig seizoen had hij blessures en speelde hij niet altijd. Het talent was toen al herkenbaar, hij is vrij compleet. Je hebt alleen het vertrouwen van je coach en de spelers om je heen nodig. Elke wedstrijd spelen helpt die gozer enorm."
Toch krijgt Timber niet de meeste lof van de mannen aan tafel. Die is voor de aanvoerder. "De kapitein op het schip", volgens Kranenburg. "Trauner was verdorie goed zeg", vult Van der Laan aan. "Hij heerste in de lucht, regelde alles achterin. Iedereen wordt een beetje beter als hij daar staat. Als hij er niet bij was geweest had ik het me afgevraagd of het bij 1-0 was gebleven. Maar als het fundament achterin zo goed staat kán je wedstrijden met 1-0 winnen."
Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner klopt Dani de Wit van AZ in de lucht
Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner klopt Dani de Wit van AZ in de lucht © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl