SCHIETPARTIJ

Ridderkerker (18) overlijdt aan zijn verwondingen na schietpartij; 17-jarige Rotterdammer aangehouden

De politie doet onderzoek na de schietpartij op de Olmenlaan in Ridderkerk
De politie doet onderzoek na de schietpartij op de Olmenlaan in Ridderkerk © MediaTV - Killian Lindenburg
Een 18-jarige man is maandag om het leven gekomen bij een schietpartij in Ridderkerk. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vannacht aan zijn verwondingen bezweek. De politie heeft dinsdagochtend een 17-jarige Rotterdammer opgepakt vanwege betrokkenheid bij dit incident.
De schietpartij gebeurde midden op straat, op de Olmenlaan in Ridderkerk-West. Daarna sloeg de schutter op de vlucht. Op basis van het onderzoek doorzocht de politie maandagavond een huis in Rotterdam-Beverwaard. Daar werd niets aangetroffen. De 17-jarige verdachte werd dinsdagochtend uiteindelijk aangehouden op het Zuidplein in Rotterdam.
De buurvrouw van doodgeschoten jongen aan het woord
Direct na het schietincident werd gesproken met getuigen en gezocht naar beschikbare camerabeelden. Op de Olmenlaan werd sporenonderzoek gedaan door onder meer de Forensische Opsporing en een speurhond. Het onderzoek loopt nog. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de schietpartij was.
Politie doet onderzoek na de schietpartij in Ridderkerk
Politie doet onderzoek na de schietpartij in Ridderkerk © MediaTV
De buurvrouw van de familie reageert geschokt op de dood van de jongen: "Bilal was een beleefde jongen. Ik wil ook dat hij zo herinnerd wordt." Samen met een aantal buren heeft Nebile, zoals de vrouw heet, wat knuffels en een lantaarn neergelegd. Op dit moment is het nieuws bij hen nog niet helemaal geland: "Het gebeurt net voor ons huis. Ik heb ook kinderen. Dit hoefde niet te gebeuren."
Met het monumentje wil Nedbile aandacht vragen voor wat er is gebeurd: "Er gebeuren meer dingen in de wereld waar we eigenlijk bij stil moeten staan. Als dit voor je neus gebeurt dan moet dat je aandacht wel trekken, ja."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl