Rotterdamse horeca baalt van uitspraken loco-burgemeester Wijbenga

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Rotterdam betreurt de uitspraken van loco-burgemeester Wijbenga bij RTV Rijnmond en Nieuwsuur over seksueel overschrijdend gedrag in het uitgaansleven.

Woensdag werden de resultaten bekend van een onderzoek dat de gemeente Rotterdam liet uitvoeren naar de veiligheid in het Rotterdamse uitgaansleven. Daarin gaf ruim driekwart van de vrouwen aan ervaring te hebben met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Wijbenga legt een verband tussen het door blijven schenken van alcohol in de Rotterdamse horeca en het overschrijdende gedrag van mensen. "We beginnen met een alcohol-pilot, omdat veel van het grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt op basis van overmatig alcoholgebruik", zei Wijbenga woensdag.

"Dat is wat ons betreft onjuist en te kort door de bocht", reageert Marco Bunk van KHN Rotterdam. "Er is immers geen aantoonbaar verband tussen het doorschenken van alcohol en grensoverschrijdend gedrag. Dat komt al helemaal niet uit het onderzoek naar voren", zegt hij.

Dat Wijbenga juist de nadruk legt op het doorschenken van alcohol, doet volgens Bunk geen recht aan de inzet van horecaondernemers voor een veilig en gastvrij uitgaansleven.

"Wij werken nauw samen met de gemeente, ook over de invulling van het pilot 'Doorschenken', waar Wijbenga naar verwijst. Deze uitspraken doen echter weinig goed voor het draagvlak van de pilot."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: