nieuws

Rotterdam haalt streep door Formule 1-plannen

Archief: Demonstratie City Racing
Archief: Demonstratie City Racing
Er komt geen haalbaarheidsonderzoek naar een Formule 1-race door Rotterdam. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.
Volgens de bestuurders past de snelheidssport niet bij de ambities en het imago van Rotterdam als duurzame stad. Daarnaast, concluderen ze, zijn er met Zandvoort en Assen al twee circuits die de Formule 1 kunnen ontvangen.
Rotterdam ziet daarom geen reden om mee te werken aan initiatieven van derden om de stad geschikt te maken voor de autosport.
De gemeente reageert daarmee op het verzoek van ondernemer Robert Heilbron. Die probeerde de droom van een race over een Rotterdams stratencircuit nieuw leven in te blazen.
''Jammer, maar de stad heeft het recht om nee te zeggen'', reageert Heilbron. ''We hebben er alles gedaan om het te doen slagen. Maar ik snap het ook wel, de stad gaat voortdurend op de schop: de Coolsingel, Feyenoord City..''
Heilbron verwacht dat met dit besluit voor eens en voor altijd een einde komt aan de Formule 1-droom voor Rotterdam. ''Misschien komt er nog een demo of zijn er andere sportauto's te zien, maar een race, nee.''
Het besluit komt niet als een verrassing. Een eerder initiatief van Herman Vaanholt, met wie Heilbron ooit City Racing organiseerde, werd door het vorige college niet ondersteund.
Lees meer: Droom van Formule 1 in Rotterdam leeft voort