DEMONSTRATIE

Activisten gooien 'bloed'-rode vloeistof in Hofpleinfontein

Het 'bloed' dat de demonstranten in de Hofpleinfontein hebben gedaan
Het 'bloed' dat de demonstranten in de Hofpleinfontein hebben gedaan © JBMedia
Demonstranten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag het water in de Hofpleinfontein rood gemaakt met een rode vloeistof. Het zou een actie van Justice Now zijn. Zij vragen aandacht voor de situatie van de Palestijnse slachtoffers in het conflict met Israël.
Het rode water in de fontein verwijst naar het bloed, aldus Justice Now. Op de rand van de fontein is de rode vloeistof ook aangebracht. Ook hing de protestgroep een spandoek op. Daarop staat 'Nederland is medeplichtig aan genocide'. Daarmee wil Justice Now de Nederlandse overheid wijzen op haar aandeel in deze oorlog.
"Justice Now is geschokt door het geweld dat de Palestijnen wordt aangedaan en door de ijzige onverschilligheid vanuit Nederlandse politici, die weigeren om de opeenhoping van oorlogsmisdaden in Gaza ondubbelzinnig af te keuren", schrijft de organisatie. De protestgroep wil een einde 'aan de Nederlandse medeplichtigheid aan de genocide, het beëindigen van de politieke, economische en militaire samenwerkingen met Israël en een boycot op Israëlische exportproducten'.
Het spandoek dat Justice Now ophing bij de Hofpleinfontein in Rotterdam
Het spandoek dat Justice Now ophing bij de Hofpleinfontein in Rotterdam © JBMedia
De politie heeft het spandoek inmiddels weggehaald. Over aanhoudingen is niets bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl