112-NIEUWS

Schietpartij bij café in centrum Rotterdam | Man neergestoken na ruzie Hoek van Holland

Een persoon raakte bij de schietpartij aan de Nieuwe Binnenweg gewond.
Een persoon raakte bij de schietpartij aan de Nieuwe Binnenweg gewond. © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van woensdag 15 november.

Schietpartij bij café in centrum Rotterdam

Er is geschoten buiten bij een café in het centrum van Rotterdam. Dit gebeurde op de kruising van de Nieuwe Binnenweg met de Korenaarsstraat. Een persoon raakte hierbij gewond aan zijn been en is overgebracht naar het ziekenhuis. De dader wordt nog gezocht, een politiehelikopter is aanwezig.
Hoe de schietpartij is ontstaan, onderzoekt de politie nog.

Man neergestoken na ruzie Hoek van Holland

In Hoek van Holland is woensdagavond een ruzie in de relationele sfeer uit de hand gelopen. Een man werd hierbij neergestoken en raakte lichtgewond. Dit alles gebeurde aan de Cordesstraat.
Een persoon is aangehouden door de politie. Een onderzoek naar de ruzie loopt nog, zegt de politie.

Drie regiogenoten aangehouden voor overval in Roosendaal

Een 28-jarige man uit Rotterdam, een 27-jarige man uit Schiedam en een 14-jarige jongen uit Schiedam zijn woensdagmiddag aangehouden voor een overval in Roosendaal. De mannen overvielen een winkel, waarna ze vluchtten. Ze werden in Etten-Leur aangehouden. De politie loste daarbij waarschuwingsschoten.
Een vierde verdachte wist te ontkomen, die wordt nog gezocht

Minderjarige neergestoken in woning Rotterdam

Een minderjarige jongen is woensdagavond neergestoken in een woning aan de Beukelsweg in Rotterdam. Dit gebeurde omstreeks 19:00 uur. De jongen is gewond geraakt en is naar het ziekenhuis voor behandeling.
Waarom de jongen is neergestoken, moet nog blijken uit onderzoek zegt de politie. Een 18-jarige man uit Vlaardingen is direct aangehouden. De politie gaat uit van een dader.
De jongen werd in een woning neergestoken.
De jongen werd in een woning neergestoken. © MediaTV

Bestuurder scootmobiel naar het ziekenhuis na aanrijding

Aan de Mathenesserweg in Rotterdam is een man gewond geraakt toen hij werd aangereden door een auto. Het slachtoffer stak met zijn scootmobiel de straat over, toen hij werd geraakt door een auto. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De politie kon niet zeggen hoe het precies met de man is. Ook is niet duidelijk of de automobilist is aangehouden.
Aanrijding met een scootmobiel op de Mathenesserweg in Rotterdam.
Aanrijding met een scootmobiel op de Mathenesserweg in Rotterdam. © MediaTV

Man meldt zich bij politiebureau na overval op juwelier

De politie heeft een derde aanhouding verricht voor de overval op een juwelier aan de Vlietlaan in Rotterdam. In deze zaak zaten al twee mannen vast.
De overval was op 15 juli. Twee mannen drongen de zaak binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. De derde verdachte was dinsdagavond herkenbaar in beeld bij Opsporing Verzocht. De man heeft zich vanmorgen gemeld bij het politiebureau.
Op het moment van de overval waren er geen andere klanten binnen, maar wel twee personeelsleden.
De politie doet onderzoek na de overval aan de Vlietlaan afgelopen juli
De politie doet onderzoek na de overval aan de Vlietlaan afgelopen juli © MediaTV

Vrachtwagen rijdt van de dijk in Numansdorp

Bij Numansdorp in de Hoeksche Waard is een vrachtwagen van de Schuringsdijk gereden. Dat meldt de politie. Het gaat om een eenzijdig ongeluk.
De vrachtwagen belandde op haar zijde nadat die van de dijk was gereden
De vrachtwagen belandde op haar zijde nadat die van de dijk was gereden © MediaTV
Volgens een woordvoerder van de politie kwamen meerdere wielen van de vrachtwagen naast de dijk. Daarna reed de wagen van de dijk af. Die kwam half ondersteboven in de greppel terecht, naast de dijk, een paar meter lager. De chauffeur raakte volgens de politie niet gewond. Er gaat nu gekeken worden op welke manier ze de vrachtwagen met aanhanger uit de greppel kunnen krijgen.

'Vertrouwelijke informatie aangetroffen in huis van Rotterdamse tolk'

De 64-jarige Rotterdammer die werd aangehouden voor het lekken van staatsgeheime informatie had in zijn huis veel vertrouwelijke informatie liggen. De man werkte bij de politie en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) als analist en tolk. Dat meldt De Telegraaf, die onderzoek deed naar deze verdachte en een 35-jarige vrouw uit Gouda.
Volgens de krant zijn er 'talloze gegevensdragers' gevonden en in beslag gevonden. Het gaat voornamelijk om usb-sticks, waar informatie van de politie en NCTV op staan. De verbazing is groot dat de verdachte over 'zoveel gevoelige data kon beschikken'. Ook vragen het Openbaar Ministerie en de politie zich af hoe lang de man deze data al doorspeelde.
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is verantwoordelijk voor terrorismebestrijding, het beveiligen van de luchtvaart en het bewaken en beveiligen van personen.
De Telegraaf tekent op dat bezorgde politiemensen twee jaar geleden aan de bel trokken over de Rotterdamse verdachte. Hij zou vertrouwelijke informatie hebben meegenomen op vakantie en zou een dubbelrol hebben gehad.
Het Openbaar Ministerie doet geen inhoudelijke mededelingen in deze zaak.

Helden onderscheiden met bronzen medaille

Vier mensen zijn maandag in het zonnetje gezet vanwege een heldhaftige actie op het spoor in Arkel. Zij schoten afgelopen januari te hulp toen een man, die onwel was geworden, naast het perron op het spoor terecht kwam.
De drie helden Patrick Evertse, Fleur Donk en Kjeld Hoogeveen kregen het getuigschrift en de medaille van Commissaris van de Koning Jaap Smit
De drie helden Patrick Evertse, Fleur Donk en Kjeld Hoogeveen kregen het getuigschrift en de medaille van Commissaris van de Koning Jaap Smit © Gemeente Molenlanden
Kjeld Hoogeveen, Patrick Evertse en Fleur Donk ontvingen voor deze heldendaad een bronzen draagmedaille met bijbehorend loffelijk getuigschrift van de Stichting Carnegie Heldenfonds. Judith Bogaard-Monster was ook betrokken bij de heldendaad, maar kon bij de uitreiking niet aanwezig zijn.
Deze jongeren kregen deze onderscheiding van Commissaris van de Koning Jaap Smit van de provincie Zuid-Holland. Ook burgemeester Theo Segers van gemeente Molenlanden sprak lovende woorden over deze helden. "Ik ben blij dat deze redders direct actie ondernamen toen ze zagen dat hun hulp nodig was. Deze alerte jongeren verdienen terecht een onderscheiding."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl