Schippers: geen brug, maar een tunnel bij Kralingen

De Algemene Schippers Vereeniging (ASV) maakt zich zorgen over de plannen voor een nieuwe brugverbinding tussen Feijenoord en De Esch in Rotterdam.

Volgens de schippers ligt er op die plek een bocht, met sterke stroming. Als er een brug zou komen zou dat kunnen leiden tot aanvaringen. "Het is een drukke bocht met 340 scheepsbewegingen per dag. Dus moet je nagaan hoeveel schepen hier elkaar tegenkomen", zegt schipper Ronald Sipsma van het graanschip Andamento.

Ook komt er door een brug minder ruimte voor schepen om te varen én zorgt een burgopening voor vertraging voor het wegverkeer. De branchevereniging pleit dan ook voor een tunnel.

"We wilden er eens vroeg bij zijn", zegt een woordvoerder. Daarom stuurt de vereniging zijn waarschuwing naar de gemeenteraad van Rotterdam. In het coalitieakkoord van het huidige college staat het voornemen in de komende vier jaar een besluit te nemen over een derde stadsbrug.

De extra verbinding tussen noord en zuid maakt deel uit van de verkeersplannen voor de komende jaren. Eerder spraken de bewoners van De Esch en van de Veranda ook al de voorkeur uit voor een tunnel.

Rijkswaterstaat laat weten dat de plannen voor een derde stadsverbinding over de Maas nog in een heel pril stadium zitten en dat er nog geen besluiten zijn genomen over een specifieke locatie. De belangen voor een veilige scheepvaart zal Rijkswaterstaat in de gaten houden.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: