Gastheer Hans Lierop zwaait na 51 jaar af op zijn Coolsingel

Hij was voor velen jarenlang de eerste die je tegenkwam op het stadhuis van Rotterdam, op de Coolsingel nummer 40: Hans Lierop. Vrijdag zwaait hij af na 51 dienstjaren, waarvan zestien als bode. In die jaren gaf hij rondleidingen, ondersteunde de gemeenteraad en maakte veel bijzondere gebeurtenissen mee.

"Jean Paul Gaultier kwam hier eens binnen, Gloria Estefan, het huwelijk van Jandino Asporaat en het ontmoeten van de koning. Ik heb zoveel meegemaakt", zegt Hans tijdens zijn afscheid. "Die dingen ga ik wel missen, maar het is ook mooi om aan mijn kleinkinderen te vertellen wat opa allemaal heeft meegemaakt."

Naast die vele bijzondere ontmoetingen gaf hij vooral veel rondleidingen door het stadhuis. "Ik ben trots op het stadhuis en dat wil ik aan iedereen overbrengen." Afgelopen zomer gaf hij aan Politiek010 twee rondleidingen en liet hij de geheimen van het stadhuis zien.

"En die rondleidingen gaan gewoon door", verzekert Hans. "Ik heb grandioos veel vertrouwen in mijn collega's." 

Zijn collega's gaan hem erg missen. "Daar gaat 'ie. Heel erg jammer", zegt bode Henk. "Zijn mensenkennis is zijn grote kracht. Als mensen binnenkomen, weet hij meteen wie het is. Een groot gastheer", vindt bode Michel. 

Zaterdag in Politiek010 meer over het afscheid van Hans Lierop.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: