112

Illegale bingo opgerold in Dordrecht | Ongeluk met vier auto's op Rotterdam-Zuid

Ongeluk met vier auto's op Rotterdam-Zuid.
Ongeluk met vier auto's op Rotterdam-Zuid. © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van donderdag 16 november.

Illegale bingo opgerold in Dordrecht

In Dordrecht is een illegale bingo opgerold. De Kansspelautoriteit, gemeente en politie zijn daar binnen gevallen. De organisatie van de bingo maakte reclame voor de avonden via Facebook, onder de naam Dordtse Queens. Die pagina's werden door Facebook offline gehaald na meldingen van de Kansspelautoriteit.
Maar op nieuwe pagina's kwamen de reclames terug. De organisator riskeert een hoge boete voor de illegale bingo. Deelnemen is in principe ook strafbaar. Maar of de 200 aanwezigen moeten vrezen voor vervolging, is niet bekend.

Ongeluk met vier auto's op Rotterdam-Zuid

Op de kruising van de Laan op Zuid met de Brede Hilledijk in Rotterdam is een ongeluk gebeurd met meerdere auto's. Volgens omstanders kwam één voertuig op hoge snelheid aanrijden vanuit de richting van de Erasmusbrug, toen die de andere voertuigen raakte.
Eén persoon is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De schade aan de auto's lijkt flink. In de auto's zijn meerdere airbags uitgeklapt. Eén auto is op een zogeheten varkensrug tot stilstand gekomen.

Vierde aanhouding na dood van Rotterdammer na mishandeling aan Molièreweg

De politie heeft een vierde aanhouding verricht voor betrokkenheid bij de dood van de 71-jarige Cor Kleijn uit Rotterdam. Hij kwam eind september om het leven na een mishandeling aan de Molièreweg in Rotterdam Lombardijen. De vierde verdachte is een man van 57 uit Rotterdam. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling.
Twee weken geleden werden ook al twee personen aangehouden. In totaal zitten nu drie Rotterdammers van in de vijftig vast, en een man van 35 uit Den Haag.

Rotterdammer aangehouden bij onderzoek naar plofkraken in Duitsland

In een groot internationaal onderzoek naar plofkraken in Duitsland heeft de politie acht Nederlanders aangehouden, onder wie één man uit Rotterdam. De anderen komen uit Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem en Heerhugowaard. De acht zijn tussen de 19 en 27 jaar oud en zijn volgende de Duitse politie allemaal betrokken bij de plofkraken. De Duitse autoriteiten hebben om hun uitlevering gevraagd.

58-jarige man met schotwonden aangehouden in ziekenhuis

Een 58-jarige man uit Rotterdam is woensdagavond gewond geraakt bij een schietpartij bij een café in Rotterdam. De man is met meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hij is daar formeel aangehouden. Dat betekent dat hij na zijn ziekenhuisbehandeling naar het politiebureau gaat. De politie wil weten welke rol de man heeft gespeeld bij de schietpartij.
De schietpartij gebeurde rond 21:10 uur op de kruising van de Nieuwe Binnenweg met de Korenaarsstraat. De politie zocht na het incident onder andere met behulp van een helikopter naar de dader. Vooralsnog is niemand aangehouden.

Kat in reistas achtergelaten op station

Een opmerkelijke vondst op station Rotterdam Centraal: in een achtergebleven reistas zat een kat. Dat gebeurde woensdagmiddag.
De dierenambulance haalde het arme beestje op en bracht het dier naar het opvangcentrum. Hij maakt het goed.
De gevonden kat op Rotterdam Centraal.
De gevonden kat op Rotterdam Centraal. © Dierenambulance Zuid-Holland Zuid via Facebook
Wie de eigenaar is, is niet bekend. De kat is niet gechipt. De dierenambulance is op zoek naar de eigenaar. Aan een nieuw thuis wordt nog niet gedacht. "Wij zijn niet op zoek naar een nieuwe baas, daar kunt u zich ook nog niet voor aanmelden", laat de dierenambulance weten via Facebook. De dierenambulance heeft nog steeds hoop de eigenaar te vinden.
De reistas waarin de kat is gevonden.
De reistas waarin de kat is gevonden. © Dierenambulance Zuid-Holland Zuid via Facebook

Brand na explosie bij schoonheidssalon

Bij een schoonheidssalon in Rotterdam is donderdagmorgen een explosief afgegaan. Dat gebeurde rond 02:10 uur op de Laan op Zuid.
Er ontstond brand, waardoor de bewoners van bovenliggende panden korte tijd hun huis moesten verlaten. Het is niet duidelijk hoelang de panden zijn ontruimd. Niemand raakte gewond.
Voor de explosie is nog niemand opgepakt.
Door de explosie is de ruit gesprongen van de deur van de schoonheidssalon.
Door de explosie is de ruit gesprongen van de deur van de schoonheidssalon. © MediaTV

Schietpartij bij café

Er is geschoten buiten bij een café in het centrum van Rotterdam. Dat gebeurde woensdagavond op de kruising van de Nieuwe Binnenweg met de Korenaarsstraat. Een persoon raakte hierbij gewond aan zijn been en is overgebracht naar het ziekenhuis. De dader wordt nog gezocht, een politiehelikopter is aanwezig.
Hoe de schietpartij is ontstaan, onderzoekt de politie nog.
Een persoon raakte bij de schietpartij aan de Nieuwe Binnenweg gewond.
Een persoon raakte bij de schietpartij aan de Nieuwe Binnenweg gewond. © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl