nieuws

Amateurvoetbal: Spijkenisse nog steeds aan kop in hoofdklasse A

Spijkenisse heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de hoofdklasse A. In Vlaardingen werd Zwaluwen met 3-1 verslagen. Kees 'Pier' Tol (2x) en Peter de Lange maakten de goals voor de gasten. Sten Wever scoorde de aansluitingstreffer voor de zwart-witten.
Na zeven wedstrijden is Spijkenisse nog steeds de enige ploeg in de hoofdklasse die nog niet verloren heeft. De groen-witten staan eerste met zeventien punten. Zwaluwen neemt met negen punten een plek in het linkerrijtje in.
Overige uitslagen:
SC Feyenoord - sv DFS 3-0
Jodan Boys - Capelle 2-2
FC 's-Gravenzande - XerxesDZB 3-2
Jong FC Den Bosch - Smitshoek 3-1

Tweede divisie


Jong Sparta pakte in speelronde 8 op sportpark De Krom een puntje tegen Katwijk (1-1), waardoor de Rotterdamse belofteploeg derde is met zestien punten. Excelsior Maassluis ging in Amsterdam met 4-1 onderuit bij AFC. De ploeg van trainer Dogan Corneille bevindt zich bovenaan het rechterrijtje met tien punten. Barendrecht, die nu zestiende staat met zeven punten, speelde met 1-1 gelijk tegen GVVV uit Veenendaal.

Derde divisie zaterdag


SteDoCo kon op bezoek bij Eemdijk na afloop een feestje vieren, want de club uit Hoornaar won met 1-0. De thuisploeg eindigde het duel met negen man vanwege twee rode kaarten. SteDoCo is na acht duels in het linkerrijtje te vinden met twaalf punten.
ASWH verloor met 1-0 het uitduel tegen Achilles '29 in Groesbeek. Het team uit Hendrik-Ido-Ambacht is zesde met dertien punten uit acht duels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl