nieuws

Huizen in Leerdam ontruimd na vondst zwaar vuurwerk

De politie heeft maandag in een huis in de Lindestraat in Leerdam een partij illegaal zwaar vuurwerk en een vuurwapen gevonden. De inval vond rond 07:00 uur plaats. Twee uur later werd na een eerste onderzoek besloten dat de situatie zo gevaarlijk was dat uit voorzorg twee naastgelegen huizen werden ontruimd.
De 28-jarige bewoner van het huis is aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld om het vuurwerk veilig weg te halen.
Het was om 13:00 uur nog niet bekend hoeveel vuurwerk er in de woning lag. "We zijn nog bezig met het doorzoeken van de woning. Ze komen in nieuwe kamers nog steeds weer nieuw spul tegen", zegt Lilian van Duijvenbode van de politie op Radio Rijnmond.
"Er ligt daar zwaar illegaal vuurwerk, waarmee geknoeid is en uit elkaar is gehaald. Er ligt ook los flitspoeder en spul wat instabiel is, dus er is een veilige zone gemaakt."
De politie is de partij op het spoor gekomen na een melding. "We hadden een tip gekregen dat er vanuit die woning in illegaal gehandeld werd. Hoe lang het gaat duren voordat alles weg is en de straat kan worden vrijgegeven, kan ik nu nog niet zeggen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl