nieuws

A16 weer open na berging gekantelde vrachtwagen

Rijkswaterstaat heeft de gekantelde vrachtwagen op de A16 geborgen. Twee enorme kranen wisten de tankwagen in de loop van de nacht rechtop te zetten. Daarna werd de combinatie afgevoerd.
De vrachtwagen kantelde omstreeks 15:00 uur vlakbij de afslag naar de N3 richting Rotterdam . De chauffeur werd door omstanders uit zijn cabine bevrijd. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel.
Uit de tankwagen lekte een brandbare stof. De inhoud van de tank bestond volgens de brandweer uit een koolwaterstofverbinding. De dampen die van de stof afkomen, vormden geen gevaar voor de omgeving.
Volgens de brandweer ging het om een eenzijdig ongeluk. Er zouden geen andere voertuigen bij betrokken zijn. Hoe het komt dat de tankwagen is gekanteld, is niet bekend.
De A16 ging bij Dordrecht helemaal dicht in de richting van Rotterdam. De andere kant op was een rijstrook dicht. Dat zorgde voor veel vertraging. Om nog meer verkeersellende te voorkomen besloot Rijkswaterstaat de berging tot na de spits uit te stellen.



💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl