112

Stuurloos schip vaart tegen wal, politieboot en partyboot

Binnenvaartschip botst op meerdere schepen in Parkhaven Rotterdam
Binnenvaartschip botst op meerdere schepen in Parkhaven Rotterdam © MediaTV
Een groot binnenvaartschip met de naam Antares is donderdagmiddag tegen de kade, een ander binnenvaartschip en een politieboot gebotst in de Rotterdamse Parkhaven. Dit gebeurde rond 13:40 uur bij de Müllerkade in de Parkhaven. Een politieagent moest aan boord van het schip springen om ervoor te zorgen dat het schip tot stilstand kwam.
De boot kwam vanaf de Nieuwe Maas en voer richting de Parksluizen. Ter hoogte van De Chinese Boot leek het mis te gaan, laat een getuige ter plaatse weten aan Rijnmond. De boot begon op een gegeven moment rondjes te draaien en raakte de wal, een politieboot van de zeehavenpolitie en Partyboot De Ameland.

Bekneld in stuurhut

De politie laat weten dat de schipper bekneld zat in de stuurhut. Hij was niet aanspreekbaar en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij bekneld is komen te zitten, wordt nog onderzocht.
Volgens getuigen moest een politieagent aan boord van het schip springen om de boot tot stilstand te laten komen. De politie trof de schipper toen bewusteloos aan in het ingestorte stuurhuis, beklemd tussen het dak en het bedieningspaneel.

Met hoogwerker van boord

Er zijn veel hulpdiensten aanwezig, de schipper is inmiddels met een hoogwerker van de brandweer van boord gehaald, gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Hij is zwaargewond.
De veiligheidsregio laat weten dat het ongeval geen invloed heeft gehad op de scheepvaart. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Er zijn geen aanwijzingen dat er iemand anders bij het incident betrokken is geweest, zegt de veiligheidsregio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl