SCHEEPVAART

VIDEO: Terwijl de schipper bekneld zit, vaart zijn schip langzaam tegen wal, partyboot, dukdalf en politieboot

Stuurloos binnenvaartschip ramt politiebootje in Rotterdamse Parkhaven
Stuurloos binnenvaartschip ramt politiebootje in Rotterdamse Parkhaven © Still uit ingezonden video
Een binnenvaartschip voer donderdagmiddag stuurloos door de Parkhaven in Rotterdam-West en raakte daarbij meerdere andere boten, de wal en een houten paal in het water. De schipper zat bekneld tussen het ingestorte dak van de stuurhut en het bedieningspaneel.
Op verschillende beelden van filmende omstanders is te zien hoe het schip door de haven zigzagt, van wal en schip naar wal en paal. Uiteindelijk ramt de boot een kleine snelle politiesloep aan de steiger van de Zeehavenpolitie.
Kijk hier de video (met geluid)
VIDEO: Terwijl schipper bekneld zit, vaart schip langzaam tegen o.a. wal en partyboot. (Compilatie, beelden o.a. van Martijn Graat)
De politie trof de schipper toen bewusteloos aan in het ingestorte stuurhuis, beklemd tussen het dak en het bedieningspaneel.
Er waren veel hulpdiensten aanwezig, de schipper is inmiddels met een hoogwerker van de brandweer van boord gehaald, gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Hij is zwaargewond.
Het is nog niet duidelijk op welk moment en waardoor de stuurhut van het schip is ingestort, dat wordt nog onderzocht. Het schip kwam vanuit de Maashaven bij Katendrecht en wilde vermoedelijk door de Parksluizen richting Coolhaven en de Schie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl