112-NIEUWS

Verdachte (17) van schietpartij blijft langer vastzitten | Busje rijdt door gevel van school

De politie deed maandagavond onderzoek naar de dodelijke schietpartij aan op de Olmenlaan in Ridderkerk-West
De politie deed maandagavond onderzoek naar de dodelijke schietpartij aan op de Olmenlaan in Ridderkerk-West © MediaTV - Killian Lindenburg
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van vrijdag 17 november.

Verdachte (17) van schietpartij blijft langer vastzitten

De 17-jarige verdachte van de fatale schietpartij in Ridderkerk blijft twee weken langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Bij dat incident op de Olmenlaan kwam maandagavond een 18-jarige Ridderkerker om het leven.
De schietpartij gebeurde midden op straat, op de Olmenlaan in Ridderkerk-West. De dader vluchtte, maar meldde zich een dag later op het politiebureau. Sindsdien zit deze Rotterdamse jongen vast.

Busje rijdt door gevel van school

De één trapte per ongeluk op het gas in plaats van de rem, de andere dacht een verkeerspaaltje te slim af te zijn. Berging A. Barendregt uit Rhoon handelde afgelopen dagen een aantal opmerkelijke meldingen af.
Zo was een busje van een cateringbedrijf vrijdag een school in Barendrecht binnengereden. De bestuurder vergiste zich in het gaspedaal en de rem, waarna die de pui van het gebouw aan het Dennenhout ramde.
Het busje van de cateringbedrijf reed door de pui van een schoolgebouw
Het busje van de cateringbedrijf reed door de pui van een schoolgebouw © Berging A. Barendregt
Donderdag moest een bestelbusje van een supermarkt in ‘s-Gravendeel worden weggetakeld. De chauffeur van de wagen reed achteruit in de Bevershoekstraat. Daarbij kwam een paal onder het voertuig.
Het bezorgbusje reed zich vast boven een paaltje
Het bezorgbusje reed zich vast boven een paaltje © Berging A. Barendregt
De chauffeur wilde vervolgens vooruitrijden, maar dat ging mis. De auto moest uiteindelijk worden weggesleept.
Het busje werd uiteindelijk weggesleept
Het busje werd uiteindelijk weggesleept © Berging A. Barendregt

Toestand schipper stuurloos schip nog altijd zorgwekkend

De schipper die donderdag met een binnenvaartschip in Rotterdam tegen meerdere dingen aan voer, ligt nog altijd in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Hij kan nog niet verhoord worden. Daarom is het ook nog steeds niet duidelijk wat er precies is gebeurd.
De man werd bewusteloos aangetroffen in de stuurhut. De hut was beschadigd. Of de man buiten westen is geraakt door een aanvaring of dat die aanvaring is veroorzaakt doordat de man niet meer bij kennis was, is nog de vraag.

Kat onder motorkap krabt zijn redder in nood

Monteurs van een garagebedrijf in Hoogvliet keken deze week raar op toen ze de motorkap van een auto openden: twee kattenogen staarden hen aan. De dierenambulance was snel ter plaatse om het dier uit zijn benarde positie te bevrijden.
Toen zijn redders de kat wilden pakken, vluchtte hij in een hoekje van de auto. Het kostte flink wat moeite om het dier te vangen. Eén van de medewerkers van de dierenambulance kwam er niet zonder schrammen en bijtwonden vanaf.
Later bleek dat kat Dibbes een dag eerder niet thuis was gekomen. Inmiddels is het dier weer terug bij zijn baasjes.
Kat ontdekt onder motorkap bij garagebedrijf
Kat ontdekt onder motorkap bij garagebedrijf © Dierenambulance Zuid-Holland Zuid

Explosie bij huis in Berkel en Rodenrijs

In Berkel en Rodenrijs is in de nacht van donderdag op vrijdag bij een huis een explosie geweest. Iets voor 04:00 uur werd een harde knal gehoord aan de Libellestraat. Er raakte niemand gewond. Voor zover bekend is er niemand aangehouden.
Explosie bij huis in Berkel en Rodenrijs
Explosie bij huis in Berkel en Rodenrijs © Spa-Media

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl