112

Man ligt ruim een jaar dood in huis

Het slot van de deur was geforceerd en daarom zit er nu een tijdelijk slot op
Het slot van de deur was geforceerd en daarom zit er nu een tijdelijk slot op © Rijnmond
In een huis aan de Slaghekstraat in Rotterdam-Feijenoord heeft de politie donderdagmiddag een dode man gevonden. De man is ruim een jaar geleden overleden en heeft al die tijd dood in huis gelegen.
De politie gaat er niet vanuit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een natuurlijk overlijden.
De man zou zijn ontdekt nadat hulpinstanties al langer geen contact met hem kregen. Via het achterraam zagen agenten de man levenloos op de bank liggen. In het huis is het volgens een van onze verslaggevers rommelig: er liggen tientallen lege waterflessen, stapels kranten en op tafel staan medicijnen.
In de Slaghekstraat in Rotterdam werd een man dood in huis gevonden
In de Slaghekstraat in Rotterdam werd een man dood in huis gevonden © Rijnmond
Twee buurtbewoners vinden het wel triest wat er is gebeurd. "Niet verwacht dat er zoiets kon gebeuren", zegt een vrouw. Ze weet er verder weinig van, want ze woont pas een paar maanden in de Slaghekstraat. Ze kende de overleden man niet.
Een andere vrouw kent de man alleen van het voorbijlopen: "Soms zei hij 'hoi'. Hij praatte verder met niemand, deze man had geen contact met anderen. Ik vind het wel een beetje zielig, zo lang dood in huis."
Volgens de twee vrouwen kenmerkt de Slaghekstraat zich niet door mensen die helemaal niet met elkaar praten. "Als ik over straat loop, dan zie ik wel veel mensen met elkaar praten", zegt de vrouw die er pas net woont. En de andere vrouw knoopt tijdens het interview met Rijnmond net zo makkelijk een gesprek met een buurtbewoner aan, om daarna haar verhaal weer te vervolgen.
Een derde vrouw voegt nog toe dat ze afgelopen zomer een sterke stank uit de richting van het huis van de overleden man rook. Ze deed daar melding van, maar er werd niets mee gedaan. "Na verloop van tijd verdween de stank wel weer."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl