FEYENOORD

Feyenoord-verdediger Geertruida verlaat trainingskamp Oranje met blessure

Geertruida in actie tegen Griekenland
Geertruida in actie tegen Griekenland © Broer van den Boom / Orange Pictures
Lutsharel Geertruida heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. De verdediger van Feyenoord liep donderdag op de training een blessure op en kan daardoor niet meedoen tegen Ierland en Gibraltar.
Dat heeft medisch onderzoek deze vrijdag uitgewezen. "We hebben vanochtend afgewacht en getest. Er waren te veel twijfels dus dat risico nemen we niet", vertelt bondscoach Ronald Koeman vrijdagmiddag op de persconferentie.
De ernst van de blessure van Geertruida is nog onduidelijk. Het is de volgende tegenvaller voor bondscoach Ronald Koeman, die flink moet puzzelen in zijn achterhoede. Naast Geertruida zijn ook Nathan Aké, Matthijs de Ligt, Micky van de Ven, Sven Botman en Jeremie Frimpong niet inzetbaar.
Met het wegvallen van Geertruida zijn Justin Bijlow, Quilindschy Hartman, Calvin Stengs en Mats Wieffer de vier overgebleven Feyenoorders bij Oranje. Koeman maakte eerder deze week al bekend dat Bijlow zaterdag, als Nederland het opneemt tegen Ierland, niet onder de lat zal staan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl